Dizajniranje i usporedba jelovnika ketogene prehrane, intermitentnog posta i kalorijske restrikcije za polaznike teretane u svrhu redukcije masnog tkiva (CROSBI ID 452341)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Milos, Josip
Magdić, Damir
hrvatski
Dizajniranje i usporedba jelovnika ketogene prehrane, intermitentnog posta i kalorijske restrikcije za polaznike teretane u svrhu redukcije masnog tkiva
Trening otpora oduvijek se smatra najboljim načinom izgradnje tijela i poboljšanja fizičkog izgleda. Poboljšanje fizičkog izgleda često je primarni cilj odlaska u teretanu kod brojnih polaznika. Za postizanje željenih rezultata ključna su dva aspekta: redukcija masnog tkiva i porast mišićne mase. Osim organiziranog treninga, vrlo važnu ulogu u tom procesu ima prehrana. S porastom popularnosti ketogene prehrane i intermitentnog posta na društvenim mrežama, sve je češća njihova primjena među polaznicima teretane. Cilj ovog rada je bio sastaviti tri tjedna jelovnika pomoću računalnog programa „OPPR_Jelovnik.xlsm”, slijedeći principe ketogene prehrane, intermitentnog posta i kalorijske restrikcije uzimajući u obzir prehrambene i životne navike klijenta. Zadatak je bio usporediti i objasniti nutritivne prednosti i nedostatke pojedinog plana prehrane i predloženih optimiranih jelovnika te preporučiti za klijenta najprihvatljiviji.
ketogena prehrana ; intermitentni post ; kalorijska restrikcija ; trening otpora ; masno tkivo
nije evidentirano
engleski
Designing and Comparing Menus of a Ketogenic Diet, Intermittent Fasting and Calorie Restriction for the Purpose of Fat Reduction among Gym Participants
nije evidentirano
ketogenic diet ; intermittent fasting ; calory restriction ; resistance training ; fatty tissue
nije evidentirano
Podaci o izdanju
55
17.05.2022.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek
Povezanost rada
Biotehnologija, Nutricionizam, Prehrambena tehnologija