Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Edukacija lokalnog stanovništva u cilju povećanja njihove pažnje u vezi s problemom šumskih požara. I. dio. Mogućnosti provedbe i procjene učinkovitosti odabranih metoda edukacije. II. dio Akcijski plan edukacijsko-promidžbenog programa. (CROSBI ID 753612)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Horak, Siniša ; Marušić, Zrinka ; Tomljenović, Renata Edukacija lokalnog stanovništva u cilju povećanja njihove pažnje u vezi s problemom šumskih požara. I. dio. Mogućnosti provedbe i procjene učinkovitosti odabranih metoda edukacije. II. dio Akcijski plan edukacijsko-promidžbenog programa. // Institut za turizam. 2003.

Podaci o odgovornosti

Horak, Siniša ; Marušić, Zrinka ; Tomljenović, Renata

hrvatski

Edukacija lokalnog stanovništva u cilju povećanja njihove pažnje u vezi s problemom šumskih požara. I. dio. Mogućnosti provedbe i procjene učinkovitosti odabranih metoda edukacije. II. dio Akcijski plan edukacijsko-promidžbenog programa.

U okviru 'Pilot projekta edukacije lokalnog stanovništva u cilju zaštite obalnih šuma od požara' (PP1) koji je proveden na području dviju općina Splitsko-dalmatinske županije, došlo se do niza korisnih saznanja potrebnih za kreiranje takvog programa za jedno dulje vremensko razdoblje. Ipak, ocijenjeno je da bi prije toga trebalo ispitati još neke od metoda edukacije lokalne populacije pogodne za primjenu na širem području, kao i učinak kontinuiranog provođenja edukacijskih aktivnost, a zatim na rezultatima tih dvaju istraživanja izraditi prijedlog plana višegodišnje edukacije lokalnog stanovništva. Tako je pokrenut i drugi pilog prijekt 'Edukacije lokalnog stanovništva u cilju povećanja njihove pažnje u vezi s problemom šumskih požara (PP2). Na temelju rezultata ovih pilot istraživanja kreiran je trogodišnji Akcijski plan edukacijsko-promidžbenog programa za lokalno stanovništvo na prostoru pet najjužnijih obalnih županija.

edukacija; lokalno stanovništvo; šumski požar; turizam; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Education of local population to raise their level of attention to the problem of forest fire. Part I. & Part II.

nije evidentirano

education; local population; forest fire; tourism; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija