Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora (CROSBI ID 452090)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Horvat, Iva Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora / Šamec, Dunja (mentor); Koprivnica, Sveučilište Sjever, . 2022

Podaci o odgovornosti

Horvat, Iva

Šamec, Dunja

hrvatski

Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora

S obzirom na prirodne uvjete za uzgoj, zemljopisna područja vinove loze Republike Hrvatske dijele se na: vinogradske zone, regije, podregije, vinogorja i vinogradarske položaje. Podregija Prigorje- Bilogora dio je vinogradarske regije Središnja bregovita Hrvatska i cilj ovoga rada bio je dati pregled karakteristike proizvodnje vina u toj podregiji. U uvodnom dijelu opisana je regionalizacija proizvodnje vina u Republici Hrvatskoj te osnovne karakteristike regije Središnja bregovita Hrvatska. Također, opisana je tehnologija proizvodnje vina. Nadalje, dati su osnovni klimatološki i drugi uvjeti uzgoja vinove loze u podregiji Prigorje-Bilogora te opisane najznačajnije vinske sorte. U posljednjem dijelu rada dati je pregled najznačajnijih proizvođača i specifičnosti njihove proizvodnje.

vinogradarstvo ; tehnologija proizvodnje vina ; podregija Prigorje-Bilogora

nije evidentirano

engleski

Characteristics of wine production in the wine- growing sub-region of Prigorje-Bilogora

nije evidentirano

viticulture ; wine production technology ; Prigorje-Bilogora subregion

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

20.09.2022.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Sjever

Koprivnica

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija