Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora (CROSBI ID 452090)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Horvat, Iva
Šamec, Dunja
hrvatski
Karakteristike proizvodnje vina u vinogradarskoj podregiji Prigorje-Bilogora
S obzirom na prirodne uvjete za uzgoj, zemljopisna područja vinove loze Republike Hrvatske dijele se na: vinogradske zone, regije, podregije, vinogorja i vinogradarske položaje. Podregija Prigorje- Bilogora dio je vinogradarske regije Središnja bregovita Hrvatska i cilj ovoga rada bio je dati pregled karakteristike proizvodnje vina u toj podregiji. U uvodnom dijelu opisana je regionalizacija proizvodnje vina u Republici Hrvatskoj te osnovne karakteristike regije Središnja bregovita Hrvatska. Također, opisana je tehnologija proizvodnje vina. Nadalje, dati su osnovni klimatološki i drugi uvjeti uzgoja vinove loze u podregiji Prigorje-Bilogora te opisane najznačajnije vinske sorte. U posljednjem dijelu rada dati je pregled najznačajnijih proizvođača i specifičnosti njihove proizvodnje.
vinogradarstvo ; tehnologija proizvodnje vina ; podregija Prigorje-Bilogora
nije evidentirano
engleski
Characteristics of wine production in the wine- growing sub-region of Prigorje-Bilogora
nije evidentirano
viticulture ; wine production technology ; Prigorje-Bilogora subregion
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
20.09.2022.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište Sjever
Koprivnica