Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec (CROSBI ID 451913)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Boršćak, Dora
Šamec, Dunja
hrvatski
Sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec
U ovom radu obrađuje se sličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara „VIV-BER“, Beretinec. U uvodnom dijelu prikazan je uzgoj vinove loze u Hrvatskoj, a posebno se obrađuju i pod regija Zagorje – Međimurje te vinogorje Varaždin te njezini najpoznatiji vinogradari te vinogradarske udruge. Data su i osnovna obilježja sorte muškat žuti. Osim na relevantnoj literaturi, rad se bazira i na praktičnom dijelu u kojem su intervjuirana trojica članova udruge vinograda i voćara VIV-BER iz Beretinca koji donose svoj pogled na uzgoj i proizvodnju muškata žutog. Prema njihovim iskustvima opisana je tehnologija proizvodnje vina muškat žutite se daje prikaz analize intervjuiranih ispitanika i dobivenih podataka koji pokazuje sličnosti i razlike u proizvodnji.
VIV-BER Beretinec ; podregija Zagorje-Međimurje žuti muškat ; vinogradarstvo ; tehnologija proizvodnje vina
nije evidentirano
engleski
Similarities and differences in the production of Muscat yellow wine on the example of the members of the "VIV-BER" winegrowers' association, Beretine
nije evidentirano
VIV-BER Beretinec ; subregion Zagorje-Međimurje ; Yellow Muscat ; viticulture ; wine production technology
nije evidentirano
Podaci o izdanju
42
06.09.2022.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište Sjever
Koprivnica