Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske (CROSBI ID 722601)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Radić Lakoš, Tanja ; Rakela, Ivana
hrvatski
Analiza poduzetih epidemioloških mjera u cilju kontrole bolesti COVID-19 u ugostiteljstvu Republike Hrvatske
Pandemija bolesti COVID-19 uvelike je utjecala na svakodnevnicu ljudi, nacionalne ekonomije kao i svjetsko gospodarstvo u cjelini. Zbog određivanja prioriteta potrošnje od strane potrošača gospodarske djelatnosti koje spadaju u tercijarni sektor, osjetile su najveće gubitke. U radu su izneseni točni podatci o smanjivanju broja gostiju i padu popunjenosti postelja u 2020. u usporedbi s 2019. tj. razdobljem prije pandemije. Također se prikazuju poduzete epidemiološke mjere u ugostiteljstvu koje su se provodile s ciljem zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti.
epidemija, COVID-19, HACCP, epidemiološke mjere, ugostiteljstvo
nije evidentirano
engleski
Analysis of epidemiological measures taken in order to control COVID-19 diseases in the hospitality industry of the Republic of Croatia
nije evidentirano
epidemic, COVID-19, HACCP, epidemiological measures, hospitality
nije evidentirano
Podaci o prilogu
369-375.
2022.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Proceedings of the 8th International Conference “Vallis Aurea” Focus on: Tourism And Rural Development
Katalinic, Branko
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna ; Faculty of Economics Uzhhorod National University, Ukraine
978-3-902734-37-2
2939-4317
Podaci o skupu
Vallis Aurea – 8th International Conference
poster
09.09.2022-09.09.2022
Požega, Hrvatska