Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ekonomska perspektiva kaskadnog korištenja otpadnog pivskog kvasca (CROSBI ID 73903)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Zeko-Pivač, Anđela ; Mastanjević, Kristina ; Kulišić, Biljana ; Tišma, Marina Ekonomska perspektiva kaskadnog korištenja otpadnog pivskog kvasca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 219-244

Podaci o odgovornosti

Zeko-Pivač, Anđela ; Mastanjević, Kristina ; Kulišić, Biljana ; Tišma, Marina

hrvatski

Ekonomska perspektiva kaskadnog korištenja otpadnog pivskog kvasca

U ovom poglavlju prikazane su mogućnosti primjene otpadnog pivskog kvasca u proizvodnji visokovrijednih produkata s naglaskom na proizvodnju β-glukana, zaštitu okoliša i proizvodnju novih materijala. Prikazana je ekonomska perspektiva kaskadnog korištenja otpadnog pivskog kvasca za proizvodnju β-glukana i električne energije iz bioplina, u odnosnu na klasično plasiranje otpadnog pivskog kvasca u linearnom poslovnom modelu, kao krmivo. Kaskadno korištenje pivskog kvasca u proizvodnji β-glukana i bioplina pozitivno utječe na ekološku, ekonomsku i društvenu dimenziju održivosti proizvodnje piva.

otpadni pivski kvasac ; β-glukani ; kružna ekonomija ; kaskadno korištenje ; održivost procesa

nije evidentirano

engleski

Economic perspective of cascade utilisation of brewer's spent yeast

nije evidentirano

brewer's spent yeast ; β-glucans ; circular economy ; cascading utilization ; sustainability of the process

nije evidentirano

Podaci o prilogu

219-244.

objavljeno

Podaci o knjizi

Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4.

Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario

Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2022.

978-953-7005-81-8

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija