Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Hlapljivi spojevi multiflorne pčelinje peludi (CROSBI ID 722470)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad

Marijanović, Zvonimir ; Klobučar, Dolores ; Šarolić, Mladenka ; Pavlešić, Tomislav Hlapljivi spojevi multiflorne pčelinje peludi // 57.Hrvatski i 17. Međunarodni simpozij agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.). Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet agrobiotehničkih znanosti t Osijek, 2022. str. 362-366

Podaci o odgovornosti

Marijanović, Zvonimir ; Klobučar, Dolores ; Šarolić, Mladenka ; Pavlešić, Tomislav

hrvatski

Hlapljivi spojevi multiflorne pčelinje peludi

Kemijska karakterizacija hlapljivih spojeva pčelinje peludi od velike je važnosti za procjenu njezine kvalitete. Hlapljivi spojevi izolirani su metodom mikroekstrakcije vršnih para na krutoj fazi (SPME) koristeći dva različita vlakna različite polarnosti. Dobiveni podaci analizirani su spregnutom tehnikom plinska kromatografija- spektrometrija masa (GC-MS). SPME metodom identificiran je 21 različiti spoj. Identificirani spojevi mogu se svrstati u sljedeće kemijske skupine: kiseline, alkoholi, esteri, ketone i aldehidi.

hlapljivi spojevi ; pčelinja pelud ; GC-MS ; SPME

nije evidentirano

engleski

Volatile compounds of multifloral bee pollen

nije evidentirano

volatile compounds ; bee pollen ; GC-MS ; SPME

nije evidentirano

Podaci o prilogu

362-366.

2022.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

57.Hrvatski i 17. Međunarodni simpozij agronoma

Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko

Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet agrobiotehničkih znanosti t Osijek

2459-5543

Podaci o skupu

57. hrvatski i 17. međunarodni Simpozij agronoma

predavanje

19.06.2022-24.06.2022

Osijek, Hrvatska; Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija