Analiza strukture proizvodnje voća i povrća u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kontekstu samodostatnosti prosječne potrošnje u razdoblju od 2016. do 2018. godine (CROSBI ID 721360)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Žeravica, Domagoj Ivan ; Marić, Mara
hrvatski
Analiza strukture proizvodnje voća i povrća u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kontekstu samodostatnosti prosječne potrošnje u razdoblju od 2016. do 2018. godine
Zbog povoljnih agrometeoroloških i pedoloških uvjeta Dubrovačko-neretvanska županija ima sve preduvjete za diverzificiranu poljoprivrednu proizvodnju usklađenu sa zahtjevima tržišta. Na temelju dostupnih statističkih podataka utvrđena je postojeća razina diverzifikacije poljoprivredne proizvodnje, tj. razina samodostatnosti u smislu zadovoljavanja prosječne potrošnje u županiji. Prikupljeni su dostupni podatci o proizvodnji u okviru Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2015. ‒ 2019. godine i analizirani u kontekstu prosjeka potrošnje voća i povrća u Republici Hrvatskoj za 2017.
poljoprivredna proizvodnja ; samoodrživost ; potražnja ; Dubrovačko-neretvanska županija
nije evidentirano
engleski
Analysis of production structure of fruits and vegetables in Dubrovnik-Neretva County in the context of self-sufficiency of average consumption from 2016. to 2018.
nije evidentirano
agricultural production ; self-sufficiency ; demand ; Dubrovnik–Neretva County
nije evidentirano
Podaci o prilogu
94-95.
2020.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena
Krapac, Martin ; Goreta Ban, Smiljana
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
978-953-7296-28-5
Podaci o skupu
Znanstveni skup: Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena
predavanje
12.11.2020-12.11.2020
Poreč, Hrvatska