Utjecaj različitih rokova defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte graševina u uvjetima vinogorja Slavonski Brod (CROSBI ID 312230)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Andabaka, Željko ; Madžar, Lucija ; Preiner, Darko ; Stupić, Domagoj ; Marković, Zvjezdana ; Maletić, Edi ; Karoglan Kontić, Jasminka ; Šikuten, Iva ; Štambuk, Petra ; Tomaz, Ivana ; Tomić, Antonija
hrvatski
Utjecaj različitih rokova defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte graševina u uvjetima vinogorja Slavonski Brod
Defolijacija je jedan od zahvata zelene rezidbe tijekom kojeg se vrši prorjeđivanje ili potpuno uklanjanje lisne mase u zoni grožđa. Ako se djelomična defolijacija provodi u fenofazi cvatnje vinove loze smatra se ranom dok se defolijacija u fenofazi šare smatra kasnom defolijacijom. Cilj ovog istraživanja je utvrditi utjecaj djelomične defolijacije provedene u različitim fenofazama (jedna varijanta predstavlja bazalnu defolijaciju u fenofazi zametanja boba, druga bazalnu početkom šare, a treća defolijaciju iznad zone grozda, također početkom šare) na kemijski sastav grožđa sorte Graševina u podregiji Slavonija.
djelomična defolijacija ; Graševina ; kemijski sastav ; fenofaze
nije evidentirano
engleski
Iinfluence of partial defoliation on the chemical composition of grapvine variety graševina IN THE VINEYARD AREA OF SLAVONSKI BROD
nije evidentirano
defoliaton ; Graševina ; chemical composition ; phenophase
nije evidentirano