Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj različitih rokova defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte graševina u uvjetima vinogorja Slavonski Brod (CROSBI ID 312230)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Andabaka, Željko ; Madžar, Lucija ; Preiner, Darko ; Stupić, Domagoj ; Marković, Zvjezdana ; Maletić, Edi ; Karoglan Kontić, Jasminka ; Šikuten, Iva ; Štambuk, Petra ; Tomaz, Ivana et al. Utjecaj različitih rokova defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte graševina u uvjetima vinogorja Slavonski Brod // Agronomski glasnik, 83 (2021), 1-2; 43-52. doi: 10.33128/ag.83.1-2.3

Podaci o odgovornosti

Andabaka, Željko ; Madžar, Lucija ; Preiner, Darko ; Stupić, Domagoj ; Marković, Zvjezdana ; Maletić, Edi ; Karoglan Kontić, Jasminka ; Šikuten, Iva ; Štambuk, Petra ; Tomaz, Ivana ; Tomić, Antonija

hrvatski

Utjecaj različitih rokova defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte graševina u uvjetima vinogorja Slavonski Brod

Defolijacija je jedan od zahvata zelene rezidbe tijekom kojeg se vrši prorjeđivanje ili potpuno uklanjanje lisne mase u zoni grožđa. Ako se djelomična defolijacija provodi u fenofazi cvatnje vinove loze smatra se ranom dok se defolijacija u fenofazi šare smatra kasnom defolijacijom. Cilj ovog istraživanja je utvrditi utjecaj djelomične defolijacije provedene u različitim fenofazama (jedna varijanta predstavlja bazalnu defolijaciju u fenofazi zametanja boba, druga bazalnu početkom šare, a treća defolijaciju iznad zone grozda, također početkom šare) na kemijski sastav grožđa sorte Graševina u podregiji Slavonija.

djelomična defolijacija ; Graševina ; kemijski sastav ; fenofaze

nije evidentirano

engleski

Iinfluence of partial defoliation on the chemical composition of grapvine variety graševina IN THE VINEYARD AREA OF SLAVONSKI BROD

nije evidentirano

defoliaton ; Graševina ; chemical composition ; phenophase

nije evidentirano

Podaci o izdanju

83 (1-2)

2021.

43-52

objavljeno

0002-1954

1848-8900

10.33128/ag.83.1-2.3

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice