Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav lješnjaka iz sezone 2020. (CROSBI ID 450739)

Ocjenski rad | diplomski rad

Čvrljak, Marko Kemijski sastav lješnjaka iz sezone 2020. / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2022

Podaci o odgovornosti

Čvrljak, Marko

Vahčić, Nada

hrvatski

Kemijski sastav lješnjaka iz sezone 2020.

U ovom radu određen je kemijski sastav 21 sorte lješnjaka uzgajanih u Hrvatskoj te su dobiveni rezultati uspoređeni s rezultatima drugih znanstvenih radova. Dobiveni rezultati su: maseni udio vode od 1, 99 % do 3, 06 %, maseni udio pepela od 2, 0 % do 2, 74 %, maseni udio masti od 59, 0 % do 74, 36 %, maseni udio proteina od 10, 28 % do 15, 91 % te udio ugljikohidrata od 9, 45 % do 21, 48 %. Utvrđena su podudaranja u odnosu na rezultate drugih radova, ali i razlike koje se mogu obrazložiti brojnim faktorima poput geografskog podrijetla, različite sorte, klime, poljoprivredne tehnike uzgoja, vrste tla, smještaja voćnjaka, načina upravljanja i skladištenja plodova i slično.

lješnjak ; kemijski sastav

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of hazelnuts from season 2020.

nije evidentirano

hazelnut ; chemical composition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

43

18.03.2022.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija