Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel (CROSBI ID 450723)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Pintarić, Lucija Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel / Šamec, Dunja (mentor); Koprivnica, Sveučilište Sjever, . 2022

Podaci o odgovornosti

Pintarić, Lucija

Šamec, Dunja

hrvatski

Određivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel

Pušipel, (sinonim moslavec) je sorta bijelog grožđa i vina koja se smatra jednom od najvažnijih sorata za razvoj vinarstva i vinogradarstva u Međimurju. U ovom radu detaljno se opisuje izabrana sorta pušipel ; povijest proizvodnje, proizvodnja danas, tehnologija proizvodnje bijelih vina te senzorske karakteristike. U sklopu eksperimentalnog dijela određen je sastav ukupnih polifenola te indeks posmeđenja u pušipel vinima pet različitih proizvođača iz Međimurja. Među uzorcima primijećene su male razlike u sadržaju polifenola i indeksu posmeđenja što je vjerojatno rezultat različitih vinogradarskih tehnika tijekom same proizvodnje grožđa, razlike u tehnologiji proizvodnje, ali i skladištenjenju vina.

pušipel ; Međimurje ; tehnologija proizvodnje vina ; polifenoli ; indeks posmeđivanja

nije evidentirano

engleski

Determination of total polyphenolic content and browing index in Međimurje pušipel wines

nije evidentirano

pušipel ; Međimurje ; wine production technology ; polyphenoles, browning index

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

14.07.2022.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište Sjever

Koprivnica

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija