Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem (CROSBI ID 720551)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Andabaka, Željko ; Ćorić, Mijo ; Preiner, Darko ; Marković, Zvjezdana ; Maletić, Edi ; Karoglan Kontić, Jasminka ; Stupić, Domagoj ; Šikuten, Iva ; Tomaz, Ivana ; Tomić, Antonija Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem // Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog Simpozija Agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.). Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 549-553

Podaci o odgovornosti

Andabaka, Željko ; Ćorić, Mijo ; Preiner, Darko ; Marković, Zvjezdana ; Maletić, Edi ; Karoglan Kontić, Jasminka ; Stupić, Domagoj ; Šikuten, Iva ; Tomaz, Ivana ; Tomić, Antonija

hrvatski

Utjecaj defolijacije na kemijski sastav grožđa sorte 'Graševina' u uvjetima vinogorja Srijem

Defolijacija je ampelotehnički zahvat kojim se uklanjaju listovi vinove loze. Ovaj zahvat može se koristiti u različitim fenofazama razvoja vinove loze. Ovisno o periodu obavljanja, defolijacija može biti rana ili kasna. Rana defolijacija podrazumijeva period uklanjanje lišća prije cvatnje do zametanja bobica, dok se kasna defolijacija obavlja početkom šare bobica. U ovom radu su istraživana tri termina defolijacije te njihov utjecaj na kemijski sastav grožđa sorte Graševina. Defolijacija nakon cvatnje rezultirala je najvišim sadržajem ukupnih polifenola, kod defolijacije u zoni grožđa početkom šare utvrđen je najviši sadržaj šećera i ukupnih kiselina, dok je defolijacija iznad zone grožđa početkom šare sveobuhvatno imala statistički najmanje značajan utjecaj na kemijski sastav grožđa.

defolijacija ; vinova loza ; Graševina

nije evidentirano

engleski

Influence of a partial defoliation on the chemical composition of grapes of the grapevine variety Grasevina in conditions of the wine growing area Srijem

nije evidentirano

defoliation ; grapevine ; Grasevina

nije evidentirano

Podaci o prilogu

549-553.

2022.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog Simpozija Agronoma

Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko

Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2459-5543

Podaci o skupu

57. hrvatski i 17. međunarodni Simpozij agronoma

poster

19.06.2022-24.06.2022

Osijek, Hrvatska; Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)