Smjernice Europskog Zelenog plana i prehrambena industrija (CROSBI ID 720470)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Habuda-Stanić, Mirna
hrvatski
Smjernice Europskog Zelenog plana i prehrambena industrija
Proteklog desetljeća klimatske promjene potaknule su mnoge znanstvenike i stručnjake na istraživanja usmjerena k iznalaženju energetski učinkovitijih i ekološki prihvatljivijih rješenja za probleme pojedinih proizvodnih sektora. U želji njihova dodatnog poticanja, promjene mnogih ustaljenih navika i načina funkcioniranja društva ali kreiranja alata za financijsku potporu, Europska komisija donijela je okvirni plan, Europski Zeleni plan, koji sadržava planove i mjere za unapređenje učinkovitog korištenja prirodnih resursa te ubrzavanja procesa prelaska na kružno gospodarstvo u cilju prilagođavanja i ublažavanja posljedica klimatskih promjena. U radu su prikazani smjernice, planovi i ciljevi Europskog Zelenog plana čije ostvarenje bi trebalo rezultirati manjim negativnim utjecajem prehrambene industrije na okoliš.
Europski Zeleni plan ; prehrambena industrija ; klimatske promjene
nije evidentirano
engleski
Guidelines of the European Green Deal and the Food Industry
nije evidentirano
European Green Deal ; food industry ; climate change
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
VII. International Scientific Conference "JUNE 5 th – WORLD ENVIRONMENT DAY"
predavanje
09.06.2022-10.06.2022
Bihać, Bosna i Hercegovina