Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Gospodarska svojstva komercijalnih i tradicionalnih sorata krumpira (CROSBI ID 450373)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vugrinec, Jurica Gospodarska svojstva komercijalnih i tradicionalnih sorata krumpira / Pospišil, Ana (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2022

Podaci o odgovornosti

Vugrinec, Jurica

Pospišil, Ana

hrvatski

Gospodarska svojstva komercijalnih i tradicionalnih sorata krumpira

Cilj istraživanja provedenih na pokušalištu Agronomskog fakulteta u Zagrebu tijekom 2021. godine bilo je utvrditi gospodarska svojstva komercijalnih i tradicionalnih sorata krumpira u agroekološkim uvjetima sjeverozapadne Hrvatske. U istraživanju su bile dvije komercijalne sorte Désirée i Colomba, te dvije tradicionalne sorte Poly i Brinjak. Značajno najveći prinos gomolja ostvarila je komercijalna sorta Désirée (30, 336 t/ha), dok je najmanji prinos ostvarila komercijalna sorta Colomba (17, 932 t/ha). Značajno najveći sadržaj suhe tvari ostvarile su tradicionalne sorte Poly (24, 79 %) i Brinjak (24, 99 %). Značajan utjecaj na komponente prinosa tijekom 2021. godine imale su vremenske prilike (smanjena količina oborina, prosječna temperatura viša od prosjeka).

krumpir, proizvodnja, komercijalne sorte, tradicionalne sorte

nije evidentirano

engleski

Economic properties of commercial and traditional potato varieties

nije evidentirano

potato, production, commercial varieties, traditional varieties

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

05.07.2022.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)