Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Potencijal soje u prehrambenoj industriji (CROSBI ID 791232)

Druge vrste radova | popularni rad

Matoša Kočar, Maja ; Sudarić, Aleksandra ; Duvnjak, Tomislav Potencijal soje u prehrambenoj industriji // Doseg. 2022.

Podaci o odgovornosti

Matoša Kočar, Maja ; Sudarić, Aleksandra ; Duvnjak, Tomislav

hrvatski

Potencijal soje u prehrambenoj industriji

Sojino zrno kao jedan od vodećih biljnih izvora ulja i bjelančevina ima značajno mjesto u prehrambenoj industriji. Neprekidnim se znanstvenim i tehnološkim napretkom povećava njegova raznovrsnost upotrebe pa tako danas sojino zrno postaje važan izvor nutraceutika neophodnih u proizvodnji funkcionalne hrane. Sojini nutraceutici imaju brojne pozitivne učinke na zdravlje ljudi i životinja.

soja, kakvoća zrna, ulje, bjelančevine, nutraceutici

nije evidentirano

engleski

Soybean potential in the food industry

nije evidentirano

soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Doseg

2022.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)