Potencijal soje u prehrambenoj industriji (CROSBI ID 791232)
Druge vrste radova | popularni rad
Podaci o odgovornosti
Matoša Kočar, Maja ; Sudarić, Aleksandra ; Duvnjak, Tomislav
hrvatski
Potencijal soje u prehrambenoj industriji
Sojino zrno kao jedan od vodećih biljnih izvora ulja i bjelančevina ima značajno mjesto u prehrambenoj industriji. Neprekidnim se znanstvenim i tehnološkim napretkom povećava njegova raznovrsnost upotrebe pa tako danas sojino zrno postaje važan izvor nutraceutika neophodnih u proizvodnji funkcionalne hrane. Sojini nutraceutici imaju brojne pozitivne učinke na zdravlje ljudi i životinja.
soja, kakvoća zrna, ulje, bjelančevine, nutraceutici
nije evidentirano
engleski
Soybean potential in the food industry
nije evidentirano
soybean, grain quality, oil, proteins, nutraceuticals
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Doseg
2022.
nije evidentirano
objavljeno