Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Akvaponski uzgoj lisnatog povrća (CROSBI ID 448422)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Rukavina, Mihaela Akvaponski uzgoj lisnatog povrća / Fabek Uher, Sanja (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Rukavina, Mihaela

Fabek Uher, Sanja

hrvatski

Akvaponski uzgoj lisnatog povrća

Akvaponi predstavljaju sustav proizvodnje vodenih organizama i biljaka u kojem većina hraniva potrebnih za optimalan rast biljaka potječe od nusprodukata uzgoja vodenih organizama (najčešće riba). Zbog kratkog ciklusa uzgoja lisnato povrće karakterizira bolja prilagodljivost promjenjivom sastavu hranjive otopine iz akvakulturnih jedinica, u odnosu na plodovito povrće. Na rezultate akvaponskog uzgoja utječu brojni čimbenici – odabir biljne vrste i dužina vegetacije, sklopu biljaka, odabiru riblje vrste ili njihova kombinacija, broj jedinki u akvarijima, vrsta riblje hrane i učestalost hranjenja, veličina bazena za uzgoj, sastav otopine, tip akvaponskog sustava, biofiltracija i brojni drugi. Na temelju pregleda literature, u ovom završnom radu, prikazan je utjecaj najvažnijih čimbenika na prinos i hranidbenu vrijednost lisnatog povrća iz akvaponskog uzgoja.

salata, radič, plutajući hidropon, ribe

nije evidentirano

engleski

Aquaponic cultivation of leafy vegetables

nije evidentirano

lettuce, chicory, floating hydropon, fish

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

17.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)