Akvaponski uzgoj lisnatog povrća (CROSBI ID 448422)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Rukavina, Mihaela
Fabek Uher, Sanja
hrvatski
Akvaponski uzgoj lisnatog povrća
Akvaponi predstavljaju sustav proizvodnje vodenih organizama i biljaka u kojem većina hraniva potrebnih za optimalan rast biljaka potječe od nusprodukata uzgoja vodenih organizama (najčešće riba). Zbog kratkog ciklusa uzgoja lisnato povrće karakterizira bolja prilagodljivost promjenjivom sastavu hranjive otopine iz akvakulturnih jedinica, u odnosu na plodovito povrće. Na rezultate akvaponskog uzgoja utječu brojni čimbenici – odabir biljne vrste i dužina vegetacije, sklopu biljaka, odabiru riblje vrste ili njihova kombinacija, broj jedinki u akvarijima, vrsta riblje hrane i učestalost hranjenja, veličina bazena za uzgoj, sastav otopine, tip akvaponskog sustava, biofiltracija i brojni drugi. Na temelju pregleda literature, u ovom završnom radu, prikazan je utjecaj najvažnijih čimbenika na prinos i hranidbenu vrijednost lisnatog povrća iz akvaponskog uzgoja.
salata, radič, plutajući hidropon, ribe
nije evidentirano
engleski
Aquaponic cultivation of leafy vegetables
nije evidentirano
lettuce, chicory, floating hydropon, fish
nije evidentirano
Podaci o izdanju
17
17.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb