Priče iz konzerve: povijest prerade i konzerviranja riba na sjeveroistočnom Jadranu, ur. Iva Kosmos, Tanja Petrović, Martin Pogačar, Srednja Europa, Zagreb 2020, 301 str. (CROSBI ID 306844)
Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika
Podaci o odgovornosti
Kolić, Marko
hrvatski
Priče iz konzerve: povijest prerade i konzerviranja riba na sjeveroistočnom Jadranu, ur. Iva Kosmos, Tanja Petrović, Martin Pogačar, Srednja Europa, Zagreb 2020, 301 str.
U izdanju Srednje Europe 2020. izišla je knjiga pod nazivom Priče iz konzerve: povijest prerade i konzerviranja riba na sjeveroistočnom Jadranu. Središnja tema ove knjige je riblja konzerva u najširem smislu i različiti aspekti koji se oko toga mogu analizirati. Tekst knjige podijeljen je u tri osnovna poglavlja: „O čemu pričaju konzerve“, „Lokalni svjetovi, globalni putovi“ i „Od rada ka povijesti rada“.
Srednja Europa, ribarstvo, Jadransko more
nije evidentirano
engleski
Stories From the Can: the History of Fish Processing and Canning in the Northeastern Adriatic, edited by Iva Kosmos, Tanja Petrović, Martin Pogačar, Central Europe, Zagreb 2020, 301 p.
nije evidentirano
Srednja Europa, fishing, Adriatic Sea
nije evidentirano