Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ispitivanje svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu (CROSBI ID 447854)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Puškadija, Izabela Ispitivanje svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu / Koceva Komlenić, Daliborka (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Puškadija, Izabela

Koceva Komlenić, Daliborka

hrvatski

Ispitivanje svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu

Cilj ovog rada je bio ispitati svojstva pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu. Pir je cjelovita najstarija žitarica koja potječe iz Azije. Ispitivanja su provedena na dva različita uzorka pira. Kako bi dobili brašno iz zrna pira provedeno je laboratorijsko mljevenje na laboratorijskom mlinu Bühler MLU 202. Dobiveno brašno korišteno je kod ispitivanja kvalitativnih svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu. Ispitivanje je provedeno kako bi se predvidjelo ponašanje tijesta od pirovog brašna u uobičajenim pekarskim uvjetima. Provedenom analizom utvrđeno je da su oba uzorka pira dobra za primjenu u pekarstvu.

pir ; pirovo brašno ; Triticum spelt ; farinograf ; ekstenzograf

nije evidentirano

engleski

Examination of Triticum spelta Flour Properties on the Brabender Farinograph and Extensograph

nije evidentirano

spelt ; spelt flour ; Triticum spelta ; farinograph ; extensograph

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

17.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija