Ispitivanje svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu (CROSBI ID 447854)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Puškadija, Izabela
Koceva Komlenić, Daliborka
hrvatski
Ispitivanje svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu
Cilj ovog rada je bio ispitati svojstva pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu. Pir je cjelovita najstarija žitarica koja potječe iz Azije. Ispitivanja su provedena na dva različita uzorka pira. Kako bi dobili brašno iz zrna pira provedeno je laboratorijsko mljevenje na laboratorijskom mlinu Bühler MLU 202. Dobiveno brašno korišteno je kod ispitivanja kvalitativnih svojstava pirovog brašna na Brabenderovom farinografu i ekstenzografu. Ispitivanje je provedeno kako bi se predvidjelo ponašanje tijesta od pirovog brašna u uobičajenim pekarskim uvjetima. Provedenom analizom utvrđeno je da su oba uzorka pira dobra za primjenu u pekarstvu.
pir ; pirovo brašno ; Triticum spelt ; farinograf ; ekstenzograf
nije evidentirano
engleski
Examination of Triticum spelta Flour Properties on the Brabender Farinograph and Extensograph
nije evidentirano
spelt ; spelt flour ; Triticum spelta ; farinograph ; extensograph
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
17.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek