Tečajevi o pripremi zdrave hrane u međuratnoj Hrvatskoj (CROSBI ID 305759)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Dugac, Željko ; Ružić, Alen ;
hrvatski
Tečajevi o pripremi zdrave hrane u međuratnoj Hrvatskoj
Razdoblje između dva svjetska rata u Hrvatskoj je obilježio visok stupanj organizacije zdravstveno- promotivnih aktivnosti. U žarištu tadašnjih tečajeva bile su higijenska ispravnost hrane i prevencija zaraza, a aktivnosti su bile usmjerene unaprjeđenju organizacije domaćinstava i podizanju ukupne zdravstvene svijesti. Tečajevi su osim teorijskih znanja uključivali vrlo raznovrstan praktični rad u grupama, demonstracijske vježbe, radionice te studijske posjete. Suvremeno unaprjeđenje zdravlja najslabije rezultate pokazuje u području napora za promjenu nezdravih životnih navika koje čine temelj epidemije kroničnih nezaraznih bolesti. Planski organizirani i pragmatično usmjereni postizanju konačnih ciljeva, ovi bi međuratni tečajevi i danas mogli poslužiti kao efikasan model za provedbu javnozdravstvenih akcija.
zdravstveno prosvjećivanje, prehrana, higijena, povijest medicine
nije evidentirano
engleski
Courses on Preparing Healthy Food in Croatia between the World Wars
nije evidentirano
: health education, nutrition, hygiene, history of medicine
nije evidentirano