Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tečajevi o pripremi zdrave hrane u međuratnoj Hrvatskoj (CROSBI ID 305759)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Dugac, Željko ; Ružić, Alen ; Tečajevi o pripremi zdrave hrane u međuratnoj Hrvatskoj // Medicus, 25 (2016), 2; 257-261

Podaci o odgovornosti

Dugac, Željko ; Ružić, Alen ;

hrvatski

Tečajevi o pripremi zdrave hrane u međuratnoj Hrvatskoj

Razdoblje između dva svjetska rata u Hrvatskoj je obilježio visok stupanj organizacije zdravstveno- promotivnih aktivnosti. U žarištu tadašnjih tečajeva bile su higijenska ispravnost hrane i prevencija zaraza, a aktivnosti su bile usmjerene unaprjeđenju organizacije domaćinstava i podizanju ukupne zdravstvene svijesti. Tečajevi su osim teorijskih znanja uključivali vrlo raznovrstan praktični rad u grupama, demonstracijske vježbe, radionice te studijske posjete. Suvremeno unaprjeđenje zdravlja najslabije rezultate pokazuje u području napora za promjenu nezdravih životnih navika koje čine temelj epidemije kroničnih nezaraznih bolesti. Planski organizirani i pragmatično usmjereni postizanju konačnih ciljeva, ovi bi međuratni tečajevi i danas mogli poslužiti kao efikasan model za provedbu javnozdravstvenih akcija.

zdravstveno prosvjećivanje, prehrana, higijena, povijest medicine

nije evidentirano

engleski

Courses on Preparing Healthy Food in Croatia between the World Wars

nije evidentirano

: health education, nutrition, hygiene, history of medicine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25 (2)

2016.

257-261

objavljeno

1330-013X

1848-8315

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Nutricionizam, Povijest

Poveznice