Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 117956

Hygiene levels of eggs


Milaković- Novak, Ljudmila; Prukner, Estella
Hygiene levels of eggs // Options méditerranéennes, Série A7: L&#8217 ; aviculture en méditerranée / B. Sauveur, Ed. (ur.).
Paris: Librairie Lavoisier, 1990. str. pp. 239- 244


CROSBI ID: 117956 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Hygiene levels of eggs

Autori
Milaković- Novak, Ljudmila ; Prukner, Estella

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni

Knjiga
Options méditerranéennes, Série A7: L&#8217 ; aviculture en méditerranée

Urednik/ci
B. Sauveur, Ed.

Izdavač
Librairie Lavoisier

Grad
Paris

Godina
1990

Raspon stranica
Pp. 239- 244

ISBN
2- 85353- 095- 1

Ključne riječi
eggs, E. coli, Campylobacter, Salmonella

Sažetak
Istražen je stupanj bakteriološke kontaminacije rasplodnih i konzumnih jaja, te nalaz doveden u odnos s pojavom bolesti u pilića. Iz sadržaja rasplodnih jaja salmonele izdvojene su u 1, 08 % a iz konzumnih u 0, 48 % pretraženih uzoraka. Bakterija Staphylococcus aureus izdvojena je u 40, 91 % raspolodnih te 1, 67 % konzumnih jaja. Pseudomonas aeruginosa izdvojena je iz 25, 83 % jaja snešenih u jatu gdje je bolest klinički zabilježena. Rijedak je nalaz u sadržaju jaja bakterije roda Escherichia, Bacillus i Actinomyces. Dezinfekcija ljuske jaja formaldehidom nesposredno nakon leženja značajno smanjuje stupanj kontaminacije sadržaja pa je tako značajno smanjila opasnost od zaražavanja ljudi, odnosno pilića.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Citiraj ovu publikaciju

Milaković- Novak, Ljudmila; Prukner, Estella
Hygiene levels of eggs // Options méditerranéennes, Série A7: L&#8217 ; aviculture en méditerranée / B. Sauveur, Ed. (ur.).
Paris: Librairie Lavoisier, 1990. str. pp. 239- 244
Milaković- Novak, L. & Prukner, E. (1990) Hygiene levels of eggs. U: B. Sauveur, E. (ur.) Options méditerranéennes, Série A7: L&#8217 ; aviculture en méditerranée. Paris, Librairie Lavoisier, str. pp. 239- 244.
@inbook{inbook, editor = {B. Sauveur, E.}, year = {1990}, pages = {pp. 239- 244}, keywords = {eggs, E. coli, Campylobacter, Salmonella}, isbn = {2- 85353- 095- 1}, title = {Hygiene levels of eggs}, keyword = {eggs, E. coli, Campylobacter, Salmonella}, publisher = {Librairie Lavoisier}, publisherplace = {Paris} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font