Oksidacijska stabilnost biljnih ulja i masti (CROSBI ID 447578)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kovačević, Sara
Moslavac, Tihomir
hrvatski
Oksidacijska stabilnost biljnih ulja i masti
Za proizvodnju jestivih biljnih ulja uzgajaju se biljne kulture uljarica. Kod industrijske proizvodnje biljna ulja mogu se dobiti prešanjem i ekstrakcijom s organskim otapalima. Biljna ulja i masti pokazuju različitu stabilnost, otpornost prema oksidacijskom kvarenju zbog različitog sastava masnih kiselina kao i udjela tokoferola. Rok trajanja jestivih ulja i masti može se produžiti dodatkom antioksidanasa i sinergista uz određene uvjete skladištenja ovih proizvoda.
biljna ulja ; antioksidansi ; sinergisti ; oksidacijska stabilnost
nije evidentirano
engleski
Oxidative Stability of Vegetable Oils and Fats
nije evidentirano
vegetable oils ; antioxidants ; synergists ; oxidative stability
nije evidentirano
Podaci o izdanju
21
30.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek