Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Oksidacijska stabilnost biljnih ulja i masti (CROSBI ID 447578)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kovačević, Sara Oksidacijska stabilnost biljnih ulja i masti / Moslavac, Tihomir (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Kovačević, Sara

Moslavac, Tihomir

hrvatski

Oksidacijska stabilnost biljnih ulja i masti

Za proizvodnju jestivih biljnih ulja uzgajaju se biljne kulture uljarica. Kod industrijske proizvodnje biljna ulja mogu se dobiti prešanjem i ekstrakcijom s organskim otapalima. Biljna ulja i masti pokazuju različitu stabilnost, otpornost prema oksidacijskom kvarenju zbog različitog sastava masnih kiselina kao i udjela tokoferola. Rok trajanja jestivih ulja i masti može se produžiti dodatkom antioksidanasa i sinergista uz određene uvjete skladištenja ovih proizvoda.

biljna ulja ; antioksidansi ; sinergisti ; oksidacijska stabilnost

nije evidentirano

engleski

Oxidative Stability of Vegetable Oils and Fats

nije evidentirano

vegetable oils ; antioxidants ; synergists ; oxidative stability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

30.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija