Obvezna dezinfekcija pri sumnji na trovanje hranom (CROSBI ID 714150)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Klobučar, Ana ; Kosanović Ličina, Mirjana Lana ; Kovaček, Ivančica
hrvatski
Obvezna dezinfekcija pri sumnji na trovanje hranom
Povećanje svjesnosti osoba koje rukuju hranom o nužnosti pridržavanja pravila u organizaciji pripreme i tijekom same pripreme hrane, u njenoj distribuciji i čuvanju, važnost samokontrole procesa, redovito pranje, čišćenje i dezinfekcija prostora, pribora i opreme te redovito ispitivanje mikrobiološke čistoće nužni su kao preduvjet sprječavanja pojave epidemije trovanja hranom. No, ako se epidemija trovanja hranom dogodi, važno je rano otkriti i poduzeti mjere sprječavanja širenja zaraze. Jedna od mjera je dezinfekcija kao posebna mjera. Osim navedene situacije, izdvajamo i situaciju kada su u sanitarnom nadzoru uočene nepravilnosti u održavanju površina, prostora ili objekata koje pogoduju razvoju mikroorganizama. Rad opisuje postupanje u navedenim situacijama te opisuje provedbu kontrole mikrobiološke čistoće objekata.
dezinfekcija, trovanje hranom, epidemija, mikrobiološka čistoća
nije evidentirano
engleski
Mandatory disinfection in case of suspected food poisoning
nije evidentirano
disinfection, food poisoning, epidemic, microbiological cleanliness
nije evidentirano
Podaci o prilogu
61-67.
2019.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
DDD trajna edukacija - Obvezatna dezinfekcija
Korunić, Javorka
Zagreb: Korunić
978-953-7247-35-5
Podaci o skupu
Trajna edukacija za izvoditelje obaveznih DDD mjera
pozvano predavanje
16.10.2019-12.11.2019
Zagreb, Hrvatska