Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1170520

Utjecaj pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi


Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka, Mikuš, Tomisla; Njari, Bela; Pleadin, Jelka; Špoljarić, Daniel; Popović, Maja
Utjecaj pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2021), 506-512 (domaća recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 1170520 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi
(Influence of white button mushroom preparation in the diet on the chemical and fatty acid composition of lamb meat)

Autori
Kozačinski, Lidija ; Cvrtila, Željka, Mikuš, Tomisla ; Njari, Bela ; Pleadin, Jelka ; Špoljarić, Daniel ; Popović, Maja

Izvornik
Meso : prvi hrvatski časopis o mesu (1332-0025) 6 (2021); 506-512

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
janjetina, plemenita pečurka, kakvoća mesa, Agaricus bisporus
(lamb, champignon, meat quality, Agaricus bisporus)

Sažetak
The aim of this study was to determine the basic chemical and fatty acid composition and cholesterol content of m. longissimus dorsi in lambs. The lambs were fed with voluminous feed and concentrate with addition of the dry or chopped fresh champignon in different proportions. The research was conducted on 30 lamb carcasses divided into three groups. After slaughter, samples (m. longissimus dorsi) were taken from the carcasses for sensory evaluation and determination of chemical and fatty acid composition and cholesterol.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
HRZZ-IP-2016-06-3685 - INOVATIVNI FUNKCIONALNI PROIZVODI OD JANJEĆEG MESA (INOJANJETINA) (Popović, Maja, HRZZ - 2016-06) ( POIROT)


Citiraj ovu publikaciju:

Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka, Mikuš, Tomisla; Njari, Bela; Pleadin, Jelka; Špoljarić, Daniel; Popović, Maja
Utjecaj pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2021), 506-512 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
Kozačinski, L., Cvrtila, Željka, Mikuš, Tomisla, Njari, B., Pleadin, J., Špoljarić, D. & Popović, M. (2021) Utjecaj pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi. Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6, 506-512.
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Njari, Bela and Pleadin, Jelka and \v{S}poljari\'{c}, Daniel and Popovi\'{c}, Maja}, year = {2021}, pages = {506-512}, keywords = {janjetina, plemenita pe\v{c}urka, kakvo\'{c}a mesa, Agaricus bisporus}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Utjecaj pripravka plemenite pe\v{c}urke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi}, keyword = {janjetina, plemenita pe\v{c}urka, kakvo\'{c}a mesa, Agaricus bisporus} }
@article{article, author = {Koza\v{c}inski, Lidija and Njari, Bela and Pleadin, Jelka and \v{S}poljari\'{c}, Daniel and Popovi\'{c}, Maja}, year = {2021}, pages = {506-512}, keywords = {lamb, champignon, meat quality, Agaricus bisporus}, journal = {Meso : prvi hrvatski \v{c}asopis o mesu}, volume = {6}, issn = {1332-0025}, title = {Influence of white button mushroom preparation in the diet on the chemical and fatty acid composition of lamb meat}, keyword = {lamb, champignon, meat quality, Agaricus bisporus} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font