izvor podataka: crosbi
!
Mikotoksikološka analiza sirove kave (CROSBI ID 336711)
Ocjenski rad | diplomski rad
Livada, Hrvoje
Mikotoksikološka analiza sirove kave / Pepeljnjak, Stjepan (mentor);
Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, . 2002
Podaci o odgovornosti
Livada, Hrvoje
Pepeljnjak, Stjepan
hrvatski
Mikotoksikološka analiza sirove kave
U uzorcima kave iz jedanaest različitih zemalja dokazana je veća zastupljenost Aspergillus i Penicillium vrsta. Među aspergilama dominirale su vrste A. niger (100%), A. ochraceus (52, 1%) i A. flavus (43, 8%). Dokazana je tvorba okratoksina A u 4 soja A. ochraceus, u rasponu koncentracija od 0, 012 do 0, 09 mg/L
Aspergillus; okratoksin A; kava
nije evidentirano
engleski
Mycotoxicological analysis of coffee beans
nije evidentirano
Aspergillus; ochratoxin A; coffee
nije evidentirano
Podaci o izdanju
58
15.02.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
Zagreb
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove