Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mikotoksikološka analiza sirove kave (CROSBI ID 336711)

Ocjenski rad | diplomski rad

Livada, Hrvoje Mikotoksikološka analiza sirove kave / Pepeljnjak, Stjepan (mentor); Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Livada, Hrvoje

Pepeljnjak, Stjepan

hrvatski

Mikotoksikološka analiza sirove kave

U uzorcima kave iz jedanaest različitih zemalja dokazana je veća zastupljenost Aspergillus i Penicillium vrsta. Među aspergilama dominirale su vrste A. niger (100%), A. ochraceus (52, 1%) i A. flavus (43, 8%). Dokazana je tvorba okratoksina A u 4 soja A. ochraceus, u rasponu koncentracija od 0, 012 do 0, 09 mg/L

Aspergillus; okratoksin A; kava

nije evidentirano

engleski

Mycotoxicological analysis of coffee beans

nije evidentirano

Aspergillus; ochratoxin A; coffee

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58

15.02.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita