Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena (CROSBI ID 446235)

Ocjenski rad | diplomski rad

Grünfeld, Petra Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Grünfeld, Petra

Vahčić, Nada

hrvatski

Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena

Cilj ovog istraživanja bio je odrediti kemijski sastav 24 uzoraka kestena iz okolice Karlovca te dobivene rezultate usporediti s rezultatima drugih istraživanja. Određen je osnovni kemijski sastav: udio vode, udio pepela, udio proteina, udio prirodnog inverta, udio saharoze, udio škroba te udio masti. Analizom kemijskog sastava dobiveni su sljedeći rezultati: udio vode u ispitivanim uzorcima kestena nalazi se u rasponu od 42, 89 % do 57, 75 %, udio pepela je od 0, 80 % do 1, 83 %, udio ukupnih proteina se nalazi u rasponu od 2, 65 % do 6, 41 %, udio prirodnog inverta je u rasponu od 0, 83 % do 3, 02 %, udio saharoze je od 2, 97 % do 18, 04 %, udio škroba je u rasponu od 26, 22 % do 32, 70 % te udio masti iznosi od 0, 80 % do 1, 86 %.

kesten ; kemijski sastav

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of traditional and new hybrid varieties of chestnut

nije evidentirano

chestnut ; chemical composition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

28.05.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija