Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena (CROSBI ID 446235)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Grünfeld, Petra
Vahčić, Nada
hrvatski
Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena
Cilj ovog istraživanja bio je odrediti kemijski sastav 24 uzoraka kestena iz okolice Karlovca te dobivene rezultate usporediti s rezultatima drugih istraživanja. Određen je osnovni kemijski sastav: udio vode, udio pepela, udio proteina, udio prirodnog inverta, udio saharoze, udio škroba te udio masti. Analizom kemijskog sastava dobiveni su sljedeći rezultati: udio vode u ispitivanim uzorcima kestena nalazi se u rasponu od 42, 89 % do 57, 75 %, udio pepela je od 0, 80 % do 1, 83 %, udio ukupnih proteina se nalazi u rasponu od 2, 65 % do 6, 41 %, udio prirodnog inverta je u rasponu od 0, 83 % do 3, 02 %, udio saharoze je od 2, 97 % do 18, 04 %, udio škroba je u rasponu od 26, 22 % do 32, 70 % te udio masti iznosi od 0, 80 % do 1, 86 %.
kesten ; kemijski sastav
nije evidentirano
engleski
Chemical composition of traditional and new hybrid varieties of chestnut
nije evidentirano
chestnut ; chemical composition
nije evidentirano
Podaci o izdanju
49
28.05.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb