Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe (CROSBI ID 302721)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni) | domaća recenzija

Gabrić, Domagoj ; Kurek, Mia ; Ščetar, Mario ; Galić, Kata Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3 (2021), 23; 225-233

Podaci o odgovornosti

Gabrić, Domagoj ; Kurek, Mia ; Ščetar, Mario ; Galić, Kata

hrvatski

Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe

Svježe meso i riba prirodno sadrže veliku količinu vode koja se, zbog oksidacijskih procesa i oštećenja stanične membrane nakon rezanja, otpušta u obliku mesnog soka u upakirani proizvod. Prisutni mesni sok potrošač doživljava kao nepoželjnu karakteristiku, te stoga slijedi i njegovo odbijanje kupnje takvog proizvoda. Isto tako, višak vode potiče mikrobiološki rast, smanjujući stabilnost i trajnost upakiranog mesa. Kako bi se izbjegao taj problem, i postigao privlačan izgled proizvoda, kod pakiranja mesa i ribe koriste se podlošci za apsorpciju mesnog soka. Uporaba apsorbera vlage zajedno sa spojevima sa antimikrobnim djelo

apsorberi vlage, pakiranje, meso, riba

nije evidentirano

engleski

Application of moisture absorbers for meat and fish packaging

nije evidentirano

moisture absorbers, packaging, meat, fish

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3 (23)

2021.

225-233

objavljeno

1332-0025

1848-8323

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice