Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe (CROSBI ID 302721)
Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni) | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Gabrić, Domagoj ; Kurek, Mia ; Ščetar, Mario ; Galić, Kata
hrvatski
Primjena apsorbera vlage kod pakiranja mesa i ribe
Svježe meso i riba prirodno sadrže veliku količinu vode koja se, zbog oksidacijskih procesa i oštećenja stanične membrane nakon rezanja, otpušta u obliku mesnog soka u upakirani proizvod. Prisutni mesni sok potrošač doživljava kao nepoželjnu karakteristiku, te stoga slijedi i njegovo odbijanje kupnje takvog proizvoda. Isto tako, višak vode potiče mikrobiološki rast, smanjujući stabilnost i trajnost upakiranog mesa. Kako bi se izbjegao taj problem, i postigao privlačan izgled proizvoda, kod pakiranja mesa i ribe koriste se podlošci za apsorpciju mesnog soka. Uporaba apsorbera vlage zajedno sa spojevima sa antimikrobnim djelo
apsorberi vlage, pakiranje, meso, riba
nije evidentirano
engleski
Application of moisture absorbers for meat and fish packaging
nije evidentirano
moisture absorbers, packaging, meat, fish
nije evidentirano