Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja svinjskog mesa od nekastriranih muških svinja i imunokastrata (CROSBI ID 302595)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Karolyi, Danijel Proizvodnja svinjskog mesa od nekastriranih muških svinja i imunokastrata // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 6; 497-505

Podaci o odgovornosti

Karolyi, Danijel

hrvatski

Proizvodnja svinjskog mesa od nekastriranih muških svinja i imunokastrata

Proizvodnja nekastriranih muških svinja i imunokastrata, kao alternativa kirurškoj kastraciji muških odojaka, rezultirala je brojnim novim izazovima u svinjogojskoj proizvodnji. Novi momenti u proizvodnji vezani su prvenstveno uz otkrivanje i smanjenje pojave neugodnog mirisa i okusa mesa koja se javlja u nekih nekastriranih mužjaka (tzv. nerastovsko svojstvo), smanjenje agresije i pitanje dobrobiti životinja, specifične hranidbene potrebe i uvjete držanja, kvalitetu trupova i mesa, te potrošačku prihvatljivost. U radu su predstavljene najvažnije prednosti i nedostatci u proizvodnji svinjskog mesa s nekastriranim muškim svinjama i immunokastratima.

svinje ; nerastovsko svojstvo ; kirurška kastracija ; proizvodnja nerasta ; imunokastracija

nije evidentirano

engleski

Pork production with entire males and immunocastrated pigs

nije evidentirano

pigs ; boar taint ; surgical castration ; production of entire males ; immunocastration

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23 (6)

2021.

497-505

objavljeno

1332-0025

1848-8323

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice