Proizvodnja svinjskog mesa od nekastriranih muških svinja i imunokastrata (CROSBI ID 302595)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Karolyi, Danijel
hrvatski
Proizvodnja svinjskog mesa od nekastriranih muških svinja i imunokastrata
Proizvodnja nekastriranih muških svinja i imunokastrata, kao alternativa kirurškoj kastraciji muških odojaka, rezultirala je brojnim novim izazovima u svinjogojskoj proizvodnji. Novi momenti u proizvodnji vezani su prvenstveno uz otkrivanje i smanjenje pojave neugodnog mirisa i okusa mesa koja se javlja u nekih nekastriranih mužjaka (tzv. nerastovsko svojstvo), smanjenje agresije i pitanje dobrobiti životinja, specifične hranidbene potrebe i uvjete držanja, kvalitetu trupova i mesa, te potrošačku prihvatljivost. U radu su predstavljene najvažnije prednosti i nedostatci u proizvodnji svinjskog mesa s nekastriranim muškim svinjama i immunokastratima.
svinje ; nerastovsko svojstvo ; kirurška kastracija ; proizvodnja nerasta ; imunokastracija
nije evidentirano
engleski
Pork production with entire males and immunocastrated pigs
nije evidentirano
pigs ; boar taint ; surgical castration ; production of entire males ; immunocastration
nije evidentirano