Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Marketinške odrednice dalmatinskog pršuta (CROSBI ID 446003)

Ocjenski rad | završni rad

Klepo, Marko Marketinške odrednice dalmatinskog pršuta / Gugić, Josip (mentor); Knin, Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu, . 2019

Podaci o odgovornosti

Klepo, Marko

Gugić, Josip

hrvatski

Marketinške odrednice dalmatinskog pršuta

Marketinške odrednice autohtonih proizvoda hrane predstavljaju skup tržišnih aktivnosti koje započinju istraživanjem potreba potrošača te poduzimanjem drugih poslovnih aktivnosti koje će omogućiti primjereno zadovoljavanje potrošača i ostvarivanje primjerenog dobitka. Praksa je pokazala da bolje rezultate daje kombinacija marketing miksa, nego oslanjanje na samo jedan instrument. Najbolja je takva kombinacija instrumenata koja maksimalno zadovoljava potrebe potrošača uz minimalne troškove poduzeća. Marketing miks sastoji se od 4 stavke a to su proizvod, cijena, promocija i distribucija ili u engleskoj literaturi još poznatiji kao marketing mix 4P, u kojem 4P predstavlja product, price, place i promotion. Autohtonim proizvodima hrane smatraju se starosjedilački, urođeni, tradicijski proizvodi koji se od davnine proizvode u određenoj regiji, a čija se kvaliteta može pripisati regiji podrijetla te se prodaje koristeći ime regije podrijetla. Budući da je regija zemljopisno područje koje posjeduje određene karakteristike poput tradicije, kulture i krajolika, tako je i proizvodnja regionalnih autohtonih proizvoda hrane, u većoj ili manjoj mjeri, određena istim karakteristikama regije. Dalmatinski pršut autentični je predstavnik takve gastronomske tradicije koji obogaćuje turističku i gastronomsku ponudu.

dalmatinski pršut, proizvod, cijena, distribucija, promocija

nije evidentirano

engleski

Marketing of Dalmatian smoked ham

nije evidentirano

Dalmatian smoked ham, product, price, place, promotion

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

16.09.2019.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu

Knin

Povezanost rada

Ekonomija, Poljoprivreda (agronomija)