Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

SPME-GC-MS ANALIZA SIRA IZ MIŠINE (CROSBI ID 445962)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Uremović, Ivana SPME-GC-MS ANALIZA SIRA IZ MIŠINE / Marina Zekić (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2021

Podaci o odgovornosti

Uremović, Ivana

Marina Zekić

hrvatski

SPME-GC-MS ANALIZA SIRA IZ MIŠINE

U ovom završnom radu analiziran je sastav i sadržaj hlapljivih spojeva sira iz mišine. Izolacija hlapljivih spojeva izvršena je mikroekstrakcijom vršnih para na čvrstoj fazi korištenjem sivog vlakna pri tri različite temperature (40, 50 i 60°C). Dobiveni uzorci su analizirani vezanim sustavom plinska kromatografija-spektrometrija masa na HP-5MS koloni. Svi uzorci sadrže karboksilne kiseline i estere, a u svim uzorcima pronađen je i alkohol etanol.U sva tri uzorka je najveći sadržaj karboksilnih kiselina a zanimljivo je što njihov sadržaj raste sa temperaturom ekstrakcije. Ovakvi rezultati se mogu objasniti time da pri povišenoj temperaturi vjerojatno dolazi do hidrolize estera čime nastaje veći sadržaj kiselina.

sir iz mišine, hlapljivi spojevi, HS-SPME, GC-MS

nije evidentirano

engleski

SPME-GC-MS ANALYSIS OF CHEESE IN A SACK

nije evidentirano

cheese in a sack, volatile compounds, HS-SPME, GC-MS

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

27.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Kemija