HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA (CROSBI ID 445961)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Šaban, Petra
Marina Zekić
hrvatski
HLAPLJIVI SPOJEVI SIRA IZ MIŠINE ODREĐENI POMOĆU DESTILACIJE SA DUŠIKOM I TRAPOVIMA
U ovom završnom radu analiziran je sastav i sadržaj hlapljivih spojeva sira iz mišine. Za izolaciju hlapljivih spojeva sira korištena je destilacija s dušikom i trapovima. Hlapljivi spojevi sakupljani su u tri različita trapa tijekom 3h i tijekom 6h. Dobiveni uzorci su analizirani vezanim sustavom plinska kromatografija-spektrometrija masa na HP-5MS koloni. Najzastupljeniji spojevi u svim uzorcima su ugljikovodici, bilo da se radi o aromatskim, ravnolančanim ili razgranatim ravnolančanim ugljikovodicima.
sir iz mišine, hlapljivi spojevi, destilacija sa dušikom i trapovima, GC-MS
nije evidentirano
engleski
VOLATILE FROM CHEESE IN A SACK DETERMINED BY NSPD
nije evidentirano
cheese in a sack, volatiles, NSPD, GC-MS
nije evidentirano
Podaci o izdanju
42
28.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split