Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa (CROSBI ID 302397)

Prilog u časopisu | stručni rad | međunarodna recenzija

Cvrtila, Željka ; Dobranić, Vesna Utjecaj hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XXI (2019), 1; 79-87

Podaci o odgovornosti

Cvrtila, Željka ; Dobranić, Vesna

hrvatski

Utjecaj hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa

Hlađenje i zamrzavanje mesa kao metode konzerviranja imaju brojne prednosti u očuvanju svojstava mesa čiji kemijski sastav karakteriziraju visokovrijedne bjelančevine, minerali i vitamini B kompleksa. U usporedbi s ostalim postupcima konzerviranja, hlađenjem i zamrzavanjem se najbolje očuvaju nutritivno vrijedni sastojci mesa. Kakvoća tako konzerviranog mesa prvenstveno ovisi o brzini i temperaturi postupka hlađenja i zamrzavanja, te o kristalima leda koji nastaju tijekom zamrzavanja, njihovom položaju i veličini. Higijenska kakvoća ohlađenog i zamrznutog mesa ovisi prije svega o mikroflori sirovine, ali i o načinu i vremenu pohrane, načinu prijevoza i pravilnom čuvanju mesa u velikoprodajnim i maloprodajnim centrima. U radu se raspravlja o učincima hlađenja i zamrzavanja na kakvoću i mikrofloru mesa.

hlađenj emesa, zamrzavanje mesa, kakvoća mesa, mikroflora mesa

nije evidentirano

engleski

Effect of cooling and freezing on meat quality and microflora

nije evidentirano

cooling of meat, freezing of meat, meat quality, meat microflora

nije evidentirano

Podaci o izdanju

XXI (1)

2019.

79-87

objavljeno

1332-0025

1848-8323

Povezanost rada

nije evidentirano