Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PERIFITONSKE ZAJEDNICE I NJIHOVE SAPROBILOŠKE KARAKTERISTIKE U HIDROENERGETSKIM SUSTAVIMA Varaždin, Čakovec i Dubrava (CROSBI ID 753504)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Plenković-Moraj, Anđelka ; Gligora, Marija PERIFITONSKE ZAJEDNICE I NJIHOVE SAPROBILOŠKE KARAKTERISTIKE U HIDROENERGETSKIM SUSTAVIMA Varaždin, Čakovec i Dubrava // Studija Biološkog odsjeka PMFa. 2003.

Podaci o odgovornosti

Plenković-Moraj, Anđelka ; Gligora, Marija

hrvatski

PERIFITONSKE ZAJEDNICE I NJIHOVE SAPROBILOŠKE KARAKTERISTIKE U HIDROENERGETSKIM SUSTAVIMA Varaždin, Čakovec i Dubrava

Tijekom mjeseca travnja, lipnja, kolovoza i studenog 2002. godine istraživana je fitokomponenta obraštajnih zajednica u slivnim područjima hidroenergetskih sustava Varaždin, Čakovec i Dubrava. Uzorkovanja su obavljena s ciljem da se utvrdi kvalitativan sastav obraštajnih zajednica i njegova sezonska dinamika te stupanj saprobnosti na istraživanim lokalitetima. Provedenim je istraživanjima, u sva tri hidroenergetska sustava, ukupno utvrđeno 86 mikrofitskih vrsta koje su pripadale odjelima: Cyanobacteria (11 vrsta), Xanthophyta (1 vrsta), Chrysophyta (Chrysophyceae=1, Bacillariophyceae=58) i Chlorophyta (14) i Rhodophyta (1 vrsta). Od ukupnog broja utvrđenih mikrofitskih vrsta 29% je zajedničkih u sva tri istraživana hidroenergetska sustava. Iz prostornog rasporeda vrsta u obraštajnoj zajednici najveći broj mikrofita (67 vrsta) utvrđen je u HE Varaždin, a najmanji (44 vrste) u HE Dubrava.

perifiton; kakvoća voda; akumulacije

nije evidentirano

engleski

Periphyton and water quality of power plant Varaždin, Cakovec and Dubrava on the river Drava

nije evidentirano

periphyton; water quality; acumulations

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Studija Biološkog odsjeka PMFa

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Biologija