Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

BIOCENOTIČKA STRUKTURA FITOKOMPONENTE OBRAŠTAJNIH ZAJEDNICA I NJIHOVE SAPROBILOŠKE KARAKTERISTIKE U HIDROENERGETSKIM SUSTAVIMA Varaždin, Čakovec i Dubrava (CROSBI ID 753503)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Plenković-Moraj, Anđelka BIOCENOTIČKA STRUKTURA FITOKOMPONENTE OBRAŠTAJNIH ZAJEDNICA I NJIHOVE SAPROBILOŠKE KARAKTERISTIKE U HIDROENERGETSKIM SUSTAVIMA Varaždin, Čakovec i Dubrava // Studija Biološkog odsjeka PMFa. 2002.

Podaci o odgovornosti

Plenković-Moraj, Anđelka

hrvatski

BIOCENOTIČKA STRUKTURA FITOKOMPONENTE OBRAŠTAJNIH ZAJEDNICA I NJIHOVE SAPROBILOŠKE KARAKTERISTIKE U HIDROENERGETSKIM SUSTAVIMA Varaždin, Čakovec i Dubrava

Tijekom mjeseca lipnja, kolovoza i listopada 2001. godine istraživana je fitokomponenta obraštajnih zajednica u slivnim područjima hidroenergetskih sustava Varaždin, Čakovec i Dubrava. Uzorkovanja su obavljena s ciljem da se utvrdi kvalitativan sastav obraštajnih zajednica i njegova sezonska dinamika te stupanj saprobnosti na istraživanim lokalitetima.Provedenim je istraživanjima, u sva tri hidroenergetska sustava, ukupno utvrđeno 90 mikrofitskih vrsta koje su pripadale odjelima: Cyanobacteria (13 vrsta), Chrysophyta (Chrysophyceae = 1, Bacillariophyceae = 63) i Chlorophyta (13). Od ukupnog broja utvrđenih mikrofitskih vrsta 32% je zajedničkih u sva tri istraživana hidroenergetska sustava. Iz prostornog rasporeda vrsta u obraštajnoj zajednici najveći broj mikrofita (66 vrsta) utvrđen je u HE Varaždin, a najmanji (54 vrste) u HE Čakovec.

perifiton; kakvoća voda; akumulacije

nije evidentirano

engleski

Biocenotical structure of periphyton and water quality of power plant Varaždin, Cakovc and Dubrava on the river Drava

nije evidentirano

periphyton; water quality; acumulations

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Studija Biološkog odsjeka PMFa

2002.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Biologija