Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske (CROSBI ID 711831)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Alkier, Romina ; Milojica, Vedran Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske // 10th International scientific conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU / Starc, Jasmina (ur.). Novo Mesto: University of Novo mesto Press, 2021. str. 34-47

Podaci o odgovornosti

Alkier, Romina ; Milojica, Vedran

hrvatski

Zadovoljstvo turista gastronomskom ponudom kontinentalne Hrvatske

Danas gastronomija predstavlja daleko značajniji element turističke ponude destinacije nego što je to bilo prije nekoliko desetaka godina. Suvremeni turisti istu više ne promatraju kao zadovoljenje primarnih potreba, već kao priliku za nove doživljaje i iskustva, s obzirom da gastronomija predstavlja element nematerijalne kulturne baštine turističke destinacije, što značajno doprinosi njezinoj prepoznatljivosti i konkurentnosti na turističkom tržištu. Brojne svjetske destinacije su prepoznale važnost razvoja gastronomskog turizma, te aktivno rade na njegovom razvoju kako bi očuvale vlastitu tradiciju od zaborava, te potaknule prijašnje i nove posjetitelje da odaberu njihovu destinaciju (ponovno) za godišnji odmor. Gastronomska ponuda kontinentalne Hrvatske posjeduje značajnu poveznicu sa njezinim geografskim položajem i povijesnom tradicijom, te nudi brojne i jedinstvene delicije prepoznate diljem svijeta. Međutim, postavlja se pitanje do koje mjere je njezin gastronomski turizam razvijen? Svrha ovog rada je utvrditi trenutno stanje razvoja gastronomskog turizma kontinentalne Hrvatske. Metodologija ovog rada se zasniva na analizi objavljenih znanstvenih i stručnih radova iz područja gastronomskog turizma, te na podacima studije TOMAS stavovi i potrošnja u Hrvatskoj za 2019. godinu. U radu će se prikazati profil suvremenog turista, te njegovi stavovi prema gastronomskoj ponudi kontinentalne Hrvatske. Na osnovu nalaza će se ponuditi razvojne smjernice i model lanca vrijednosti gastronomske ponude kontinentalne Hrvatske.

gastronomija ; gastronomski turizam ; kontinentalna Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Satisfaction of tourists with the gastronomic offer of continental Croatia

nije evidentirano

Gastronomy ; gastronomic tourism ; continental Croatia

nije evidentirano

Podaci o prilogu

34-47.

2021.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

10th International scientific conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU

Starc, Jasmina

Novo Mesto: University of Novo mesto Press

978-961-6770-50-7

Podaci o skupu

10th International Scientific Conference Globalisation challenges and the social-economic environment of the EU

predavanje

20.05.2021-20.05.2021

Novo Mesto, Slovenija

Povezanost rada

Ekonomija

Poveznice