Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 1162082

Hoćemo li nakon COVID-19 sve više govoriti o Slow turizmu?


Krešić, Damir; Gjurašić, Matina
Hoćemo li nakon COVID-19 sve više govoriti o Slow turizmu? // Izazovi destinacijskoga menadžmenta i imaginacija turizma budućnosti: Prilagodba destinacijskih menadžment organizacija COVID-19 okruženju / Golja, Tea (ur.).
Pula: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, 2021. str. 211-220


CROSBI ID: 1162082 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Hoćemo li nakon COVID-19 sve više govoriti o Slow turizmu?
(Slow Tourism as an emerging trend in the post COVID- 19 period?)

Autori
Krešić, Damir ; Gjurašić, Matina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, znanstveni

Knjiga
Izazovi destinacijskoga menadžmenta i imaginacija turizma budućnosti: Prilagodba destinacijskih menadžment organizacija COVID-19 okruženju

Urednik/ci
Golja, Tea

Izdavač
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Grad
Pula

Godina
2021

Raspon stranica
211-220

ISBN
978-953-8278-81-5

Ključne riječi
sporo putovanje ; autentično iskustvo ; održivi razvoj ; lokalna kuhinja
(slow travel ; authentic experience ; sustainable development ; local cuisine)

Sažetak
Poglavlje obrađuje temu “sporog turizma“, pojavu, razvoj i ciljeve te usporedbu sa masovnim turizmom. Svrha je poglavlja istaknuti obilježja i prednosti ¨sporog turizma¨ koje turistička destinacija može iskoristiti ukoliko su svi dionici uključeni.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Interdisciplinarne društvene znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Institut za turizam, Zagreb

Profili:

Avatar Url Matina Gjurašić (autor)

Avatar Url Damir Krešić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krešić, Damir; Gjurašić, Matina
Hoćemo li nakon COVID-19 sve više govoriti o Slow turizmu? // Izazovi destinacijskoga menadžmenta i imaginacija turizma budućnosti: Prilagodba destinacijskih menadžment organizacija COVID-19 okruženju / Golja, Tea (ur.).
Pula: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, 2021. str. 211-220
Krešić, D. & Gjurašić, M. (2021) Hoćemo li nakon COVID-19 sve više govoriti o Slow turizmu?. U: Golja, T. (ur.) Izazovi destinacijskoga menadžmenta i imaginacija turizma budućnosti: Prilagodba destinacijskih menadžment organizacija COVID-19 okruženju. Pula, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, str. 211-220.
@inbook{inbook, editor = {Golja, T.}, year = {2021}, pages = {211-220}, keywords = {sporo putovanje, autenti\v{c}no iskustvo, odr\v{z}ivi razvoj, lokalna kuhinja}, isbn = {978-953-8278-81-5}, title = {Ho\'{c}emo li nakon COVID-19 sve vi\v{s}e govoriti o Slow turizmu?}, keyword = {sporo putovanje, autenti\v{c}no iskustvo, odr\v{z}ivi razvoj, lokalna kuhinja}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Jurja Dobrile u Puli}, publisherplace = {Pula} }
@inbook{inbook, editor = {Golja, T.}, year = {2021}, pages = {211-220}, keywords = {slow travel, authentic experience, sustainable development, local cuisine}, isbn = {978-953-8278-81-5}, title = {Slow Tourism as an emerging trend in the post COVID- 19 period?}, keyword = {slow travel, authentic experience, sustainable development, local cuisine}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Jurja Dobrile u Puli}, publisherplace = {Pula} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font