Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja (CROSBI ID 708799)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Habuda-Stanić, Mirna Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja. 2021

Podaci o odgovornosti

Habuda-Stanić, Mirna

hrvatski

Utjecaj prehrambene industrije na okoliš - problemi i rješenja

Prehrambena industrija suočava se s mnogim izazovima u 21. stoljeću kao što su klimatske promjene, povećanje potražnje hrane i globalni porast broja stanovnika, promjene i izazovi u poljoprivrednoj proizvodnji, sjetva nepoljoprivrednih kultura za proizvodnju biomase/energije, prisutnost štetnih tvari u hrani koje potječu iz okoliša ili nastaju tijekom procesa proizvodnje i prerade hrane, promjene prehrambenih navika, sigurnost hrane te nastanak i zbrinjavanje otpada. U radu su prikazani globalni trendovi negativnog utjecaja prehrambene industrije na okoliš te smjernice Ujedinjenih naroda i Europske komisije za njihovo ublažavanje i smanjenje u narednom desetljeću.

prehrambena industrija, okoliš, staklenički plinovi, otpad od hrane

nije evidentirano

engleski

The impact of the food industry on the environment - problems and solutions

nije evidentirano

food industry, environment, greenhouse gases, food waste

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2021.

nije evidentirano

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

XIV. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane

pozvano predavanje

11.10.2021-13.10.2021

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice