Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike (CROSBI ID 444097)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Sušilović, Mia Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike / Mihaljević Žulj, Marin (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Sušilović, Mia

Mihaljević Žulj, Marin

hrvatski

Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike

Obična planika (Arbutus unedo L. ) voćna je vrsta rasprostranjena na području mediteranske zone, duž cijele Jadranske obale. U Hrvatskoj raste samoniklo, te njeno prirodno stanište predstavljaju šumoviti krajevi i kameni obronci. Plod planike čini višesjemena jestiva boba, poznatija kao "Maginja". Od navedenih plodova uzeti su uzorci cijelih plodova i uzorci gnječenih plodova, od kojih je dobiven liker. Kemijskim analizama utvrđena je alkoholna jakost, ukupna kiselost te udio ukupnih fenola iz dobivenog destilata.

liker, kemijska analiza, destilacija, maginja

nije evidentirano

engleski

Influence of production technology on thequality of planica liqueur

nije evidentirano

liquer, chemical analysis, destillation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

15

17.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija