Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike (CROSBI ID 444097)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Sušilović, Mia
Mihaljević Žulj, Marin
hrvatski
Utjecaj tehnologije proizvodnje na kvalitetu likera od planike
Obična planika (Arbutus unedo L. ) voćna je vrsta rasprostranjena na području mediteranske zone, duž cijele Jadranske obale. U Hrvatskoj raste samoniklo, te njeno prirodno stanište predstavljaju šumoviti krajevi i kameni obronci. Plod planike čini višesjemena jestiva boba, poznatija kao "Maginja". Od navedenih plodova uzeti su uzorci cijelih plodova i uzorci gnječenih plodova, od kojih je dobiven liker. Kemijskim analizama utvrđena je alkoholna jakost, ukupna kiselost te udio ukupnih fenola iz dobivenog destilata.
liker, kemijska analiza, destilacija, maginja
nije evidentirano
engleski
Influence of production technology on thequality of planica liqueur
nije evidentirano
liquer, chemical analysis, destillation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
15
17.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb