Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19 (CROSBI ID 444089)

Ocjenski rad | diplomski rad

Serdarušić, Kaja Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19 / Gajdoš Kljusurić, Jasenka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Serdarušić, Kaja

Gajdoš Kljusurić, Jasenka

hrvatski

Prehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19

Svjetska zdravstvena organizacija je 11. ožujka 2020. godine proglasila globalnu pandemiju COVID- 19. U cilju smanjenja incidencije i broja žrtava, mnogo država je proglasilo mjere socijalne izolacije kao prvu liniju prevencije širenja zaraze. Novonastale promjene u svakodnevici su neupitno utjecale na prehrambene navike i stil života. U svrhu prikupljanja informacija o prehrambenim navikama formuliran je anketni upitnik sastavljen od 78 pitanja (sociodemograski podaci, stil života i prehrambeno ponašanje). U istraživanju je sudjelovalo 100 studenata. Analize pokazuju kako su osobe u prosjeku provodile više vremena pred ekranom te imali lošiju kvalitetu sna što odgovara otprije poznatim trendovima. Rezultati su pokazali povećanje konzumacije voća i povrća te smanjenje konzumacije alkohola. Značajan broj ispitanika je povećao broj dnevno konzumiranih obroka te je utvrđen viši postotak konzumacije samostalno pripremljenih obroka. Opravdano je zaključiti kako je ciljana populacija ispitanika usvojila konvencionalno zdravije prehrambene navike tijekom boravka u izolaciji.

COVID-19 ; prehrambene navike ; socijalna izolacija ; studenti ; anketa

nije evidentirano

engleski

Eating habits of students during social isolation caused by the COVID-19 pandemic

nije evidentirano

COVID19 ; dietary habits ; lockdown ; college students ; online questionnaire

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

16.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Interdisciplinarne biotehničke znanosti, Nutricionizam