Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani (CROSBI ID 444021)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Patron, Katarina
Kozačinski, Lidija ; Mikuš, Tomislav
hrvatski
Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani
Bakterije roda Vibrio spp. su sveprisutne patogene bakterije koje se nalaze u morskom okruženju, najčešće u slanim vodama za vrijeme toplijih temperatura. Uzročnici su brojnih teških zaraznih bolesti kod ljudi, ali i kod riba i morskih plodova. Ponajprije se zaraza javlja kod ljudi prilikom kozumacije gotovih jela, nedovoljno kuhanih jela ili unakrsnom kontaminacijom prilikom kuhanja. Vibrioza je bolest koja se javlja kod riba i morskih plodova.
Vibrio spp, riba, riblji proizvodi
nije evidentirano
engleski
Significance of Vibrio spp. in food
nije evidentirano
Vibrio spp., fish, fish product
nije evidentirano
Podaci o izdanju
32
30.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb