Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani (CROSBI ID 444021)

Ocjenski rad | diplomski rad

Patron, Katarina Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani / Kozačinski, Lidija ; Mikuš, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Patron, Katarina

Kozačinski, Lidija ; Mikuš, Tomislav

hrvatski

Značajnost nalaza bakterije Vibrio spp. u hrani

Bakterije roda Vibrio spp. su sveprisutne patogene bakterije koje se nalaze u morskom okruženju, najčešće u slanim vodama za vrijeme toplijih temperatura. Uzročnici su brojnih teških zaraznih bolesti kod ljudi, ali i kod riba i morskih plodova. Ponajprije se zaraza javlja kod ljudi prilikom kozumacije gotovih jela, nedovoljno kuhanih jela ili unakrsnom kontaminacijom prilikom kuhanja. Vibrioza je bolest koja se javlja kod riba i morskih plodova.

Vibrio spp, riba, riblji proizvodi

nije evidentirano

engleski

Significance of Vibrio spp. in food

nije evidentirano

Vibrio spp., fish, fish product

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

30.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje), Veterinarska medicina