Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi (CROSBI ID 707594)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Kozačinski, Lidija ; Cvrtila, Željka ; Mikuš, Tomislav ; Njari, Bela ; Pleadin, Jelka ; Špoljarić, Daniel ; Popović, Maja
hrvatski
Utjecaj dodatka pripravka plemenite pečurke u hranidbi na kemijski i masnokiselinski sastav mesa janjadi
Cilj istraživanja bio je utvrditi osnovni kemijski i masnokiselinski sastav te udio kolesterola m. longissimus dorsi janjadi hranjene voluminoznom krmom i koncentratom, kojima je u različitim omjerima dodavan suhi pripravak plemenite pečurke odnosno usitnjena svježa pečurka. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno ukupno 30 klaonički obrađenih trupova janjadi podijeljeno u tri skupine. U svrhu utvrđivanja kvalitete, nakon klanja s trupova uzeti su uzorci (m. longissimus dorsi) za senzornu ocjenu mesa janjadi te određivanje kemijskog i masnokiselinskog sastava te kolesterola.
janjetina, plemenita pečurka, kakvoća mesa, Agaricus bisporus
nije evidentirano
engleski
Influence of addition of Agaricus bisporus in feed on chemical and fatty acid composition of lamb meat
nije evidentirano
lamb, champignon, meat quality, Agaricus bisporus
nije evidentirano
Podaci o prilogu
401-410.
2021.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
Veterinarski dani 2021.
poster
26.09.2021-29.09.2022
Vodice, Hrvatska