Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje sadržaja kalcija u uzorku soka pomoću kalcijeve ionsko - selektivne elektrode (CROSBI ID 443737)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Putnik, Matea Određivanje sadržaja kalcija u uzorku soka pomoću kalcijeve ionsko - selektivne elektrode / Tomac, Ivana (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Putnik, Matea

Tomac, Ivana

hrvatski

Određivanje sadržaja kalcija u uzorku soka pomoću kalcijeve ionsko - selektivne elektrode

Ionsko-selektivne elektrode su vrste potenciometrijskih senzora čiji potencijal je ovisan o jednoj ionskoj vrsti odnosno o koncentraciji određene ionske vrste u otopini. Ionsko selektivna membrana koristi se za prepoznavanje određene vrste iona, a najčešće je izrađena od stakla i polimernog materijala. Ionsko-selektivne elektrode mogu biti elektrode s kristalnom membranom, s nekristalnom membranom i specijalne ionsko-selektivne elektrode. Primjena ionsko-selektivnih elektroda je široka, a jedna od prednosti je što za provedbu mjerenja ne troše analit i ne zahtijevaju posebnu pripravu uzorka. Kalcijeva ionsko-selektivna elektroda je kombinirana elektroda koja ima polimernu membranu selektivnu za kalcijeve ione. Zadatak ovog završnog rada je bio opisati kalcijevu ionsko- selektivnu elektrodu, odrediti linearnost metode i odrediti sadržaj kalcija u uzorku soka pomoću kalcijeve ionsko-selektivne elektrode.

kalcij ; ionsko-selektivne elektrode ; voćni sok

nije evidentirano

engleski

Determination of Calcium Content in a Juice Sample Using a Calcium Ion-Selective Electrode

nije evidentirano

calcium ; ion-selective electrodes ; fruit juice

nije evidentirano

Podaci o izdanju

18

24.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija