Proizvodnja škroba iz krumpira (CROSBI ID 443584)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Čančarević, Katarina
Jozinović, Antun
hrvatski
Proizvodnja škroba iz krumpira
Škrob, kao glavni predstavnik polisaharida, zbog velikog potencijala, nastoji se maksimalno izolirati iz namirnica bogatih njime te kao takav maksimalno iskoristiti. Jedna od sirovina bogata upravo škrobom je krumpir. Zbog niza prednosti škroba dobivenog isključivo iz ove namirnice, industrija proizvodnje škroba iz krumpira postigla je velik interes. Ona za cilj ima dobiti što veći prinos škroba te što veću čistoću samog škroba od različitih drugih nečistoća što zahtjeva vrlo složen i precizan postupak proizvodnje uključujući niz koraka. Cilj ovog rada je opisati svojstva krumpira te škroba, objasniti postupak proizvodnje škroba iz krumpira kao i njegovu primjenu u ostalim industrijama.
škrob ; krumpir ; proizvodnja ; primjena
nije evidentirano
engleski
Starch Production from Potatoes
nije evidentirano
starch ; potato ; production ; application
nije evidentirano
Podaci o izdanju
17
08.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek