Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja škroba iz krumpira (CROSBI ID 443584)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Čančarević, Katarina Proizvodnja škroba iz krumpira / Jozinović, Antun (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Čančarević, Katarina

Jozinović, Antun

hrvatski

Proizvodnja škroba iz krumpira

Škrob, kao glavni predstavnik polisaharida, zbog velikog potencijala, nastoji se maksimalno izolirati iz namirnica bogatih njime te kao takav maksimalno iskoristiti. Jedna od sirovina bogata upravo škrobom je krumpir. Zbog niza prednosti škroba dobivenog isključivo iz ove namirnice, industrija proizvodnje škroba iz krumpira postigla je velik interes. Ona za cilj ima dobiti što veći prinos škroba te što veću čistoću samog škroba od različitih drugih nečistoća što zahtjeva vrlo složen i precizan postupak proizvodnje uključujući niz koraka. Cilj ovog rada je opisati svojstva krumpira te škroba, objasniti postupak proizvodnje škroba iz krumpira kao i njegovu primjenu u ostalim industrijama.

škrob ; krumpir ; proizvodnja ; primjena

nije evidentirano

engleski

Starch Production from Potatoes

nije evidentirano

starch ; potato ; production ; application

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

08.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija