Modifikacija škroba nekonvencionalnim tehnikama (CROSBI ID 443579)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Barić, Ivona
Jozinović, Antun
hrvatski
Modifikacija škroba nekonvencionalnim tehnikama
Škrob je biljni polisaharid izgrađen od jedinica glukoze povezanih u dva polimerna lanca: amilozu i amilopektin. Primjena škroba u nativnom obliku sve je manja te se škrob podvrgava različitim postupcima modifikacija (kemijskim, fizikalnim, enzimskim i njihovim kombinacijama) kako bi se poboljšala sama svojstva škroba. U novije vrijeme sve se veći broj istraživanja bazira na nekonvencionalnim postupcima obrade različitih sirovina i istražuje se njihova primjena u prehrambenoj industriji. Ovaj rad prikazati će napredak istraživanja u modifikaciji škroba nekonvencionalnim tehnikama i njihovu primjenu u prehrambenoj industriji.
škrob ; modifikacija ; nekonvencionalne metode
nije evidentirano
engleski
Starch Modification by Nonconventional Techniques
nije evidentirano
starch ; modification ; nonconventional techniques
nije evidentirano
Podaci o izdanju
19
14.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek