Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Modifikacija škroba nekonvencionalnim tehnikama (CROSBI ID 443579)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Barić, Ivona Modifikacija škroba nekonvencionalnim tehnikama / Jozinović, Antun (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2021

Podaci o odgovornosti

Barić, Ivona

Jozinović, Antun

hrvatski

Modifikacija škroba nekonvencionalnim tehnikama

Škrob je biljni polisaharid izgrađen od jedinica glukoze povezanih u dva polimerna lanca: amilozu i amilopektin. Primjena škroba u nativnom obliku sve je manja te se škrob podvrgava različitim postupcima modifikacija (kemijskim, fizikalnim, enzimskim i njihovim kombinacijama) kako bi se poboljšala sama svojstva škroba. U novije vrijeme sve se veći broj istraživanja bazira na nekonvencionalnim postupcima obrade različitih sirovina i istražuje se njihova primjena u prehrambenoj industriji. Ovaj rad prikazati će napredak istraživanja u modifikaciji škroba nekonvencionalnim tehnikama i njihovu primjenu u prehrambenoj industriji.

škrob ; modifikacija ; nekonvencionalne metode

nije evidentirano

engleski

Starch Modification by Nonconventional Techniques

nije evidentirano

starch ; modification ; nonconventional techniques

nije evidentirano

Podaci o izdanju

19

14.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija