Anketno istraživanje o utjecaju virusa COVID-19 na konzumaciju plodova voća (CROSBI ID 707400)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Šnajder Ivica ; Zima, Dinko ; Jakobović, Mario ; Soldo, Anamaria
hrvatski
Anketno istraživanje o utjecaju virusa COVID-19 na konzumaciju plodova voća
Konzumacija voća doživjela je ogroman porast u proteklom desetljeću obzirom da rezultati brojnih istraživanja ukazuju na pozitivan učinak sastojaka voća na zdravlje čovjeka. Širenje novog korona virusa, SARS-CoV-2 i bolesti COVID-19 uzrokuje neviđen učinak na sva tržišta hrane, uključujući tržište voća i povrća. Cilj istraživanja bio je utvrditi da li pandemija virusom COVID-19 ima utjecaj na konzumaciju plodova voća. Istraživanje je provedeno putem Google obrasca unutar kojeg je provedena anketa koja je potom objavljena na društvenoj mreži Facebook. Dobiveno je ukupno 463 odgovora. Na pitanje da li smatraju da konzumacija voća utječe na stanje imunološkog sustava 97, 2 % ispitanika je odgovorilo potvrdno, što dovoljno govori o dovoljno educiranosti i važnosti konzumacije voća. Prema provedenoj anketi 85, 1 % ispitanika smatra da situacija uzrokovana virusom COVID -19 nije otežala nabavu svježeg voća. 86, 4% ispitanika smatra da im se nisu promijenile prehrambene navike vezane za konzumaciju voća za vrijeme pandemije uzrokovane virusom COVID- 19.
konzumacija voća ; pandemija ; COVID-19
nije evidentirano
engleski
Research by surveying the influence of coronavirus on fruit consumption
nije evidentirano
fruit consumption ; pandemic ; COVID-19
nije evidentirano
Podaci o prilogu
734-739.
2021.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma
Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
2459-5543
Podaci o skupu
56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma
poster
05.09.2021-10.09.2021
Vodice, Hrvatska