Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Suvremene metode mikrobiološke stabilizacije vina (CROSBI ID 443275)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Nikić, Anamarija Suvremene metode mikrobiološke stabilizacije vina / Jagatić Korenika, Ana-Marija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Nikić, Anamarija

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Suvremene metode mikrobiološke stabilizacije vina

Sumporov dioksid je kao enološki preparat gotovo nezaobilazni dio vinarske proizvodnje. Njegovom upotrebom kontrolira se mikrobiološka aktivnost u vinu. Najučinkovitiji način sprječavanja mikrobiološkog kvarenja je poznavanje faza i uvjeta u kojima su određeni mikroorganizmi aktivni i otkrivanje potencijalnih simptoma tijekom proizvodnje vina. Brojni znanstvenici već su dugi niz godina uključeni u pronalazak prirodnih i manje štetnih alternativa sumporovom dioksidu, koji može uzrokovati zdravstvene poteškoće kod manjeg dijela osjetljivog stanovništva. Strategije dostupne u vinarskoj proizvodnji razvijale su se zajedno s potrebama proizvođača i potrošača, koji sve više cijene prirodne proizvode te svoj izbor često uvjetuju na taj način.

sumporov dioksid, mikroorganizmi, alternative, zdravstvene poteškoće, prirodni enološki proizvodi

nije evidentirano

engleski

Modern methods of microbiological stabilization of wine

nije evidentirano

sulfur dioxide, microbial spoilage, alternatives, health problems, natural enological products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

15.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)