Suvremene metode mikrobiološke stabilizacije vina (CROSBI ID 443275)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Nikić, Anamarija
Jagatić Korenika, Ana-Marija
hrvatski
Suvremene metode mikrobiološke stabilizacije vina
Sumporov dioksid je kao enološki preparat gotovo nezaobilazni dio vinarske proizvodnje. Njegovom upotrebom kontrolira se mikrobiološka aktivnost u vinu. Najučinkovitiji način sprječavanja mikrobiološkog kvarenja je poznavanje faza i uvjeta u kojima su određeni mikroorganizmi aktivni i otkrivanje potencijalnih simptoma tijekom proizvodnje vina. Brojni znanstvenici već su dugi niz godina uključeni u pronalazak prirodnih i manje štetnih alternativa sumporovom dioksidu, koji može uzrokovati zdravstvene poteškoće kod manjeg dijela osjetljivog stanovništva. Strategije dostupne u vinarskoj proizvodnji razvijale su se zajedno s potrebama proizvođača i potrošača, koji sve više cijene prirodne proizvode te svoj izbor često uvjetuju na taj način.
sumporov dioksid, mikroorganizmi, alternative, zdravstvene poteškoće, prirodni enološki proizvodi
nije evidentirano
engleski
Modern methods of microbiological stabilization of wine
nije evidentirano
sulfur dioxide, microbial spoilage, alternatives, health problems, natural enological products
nije evidentirano
Podaci o izdanju
35
15.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb