Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

ČImbenici perlanja pjenušavih vina (CROSBI ID 443270)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Sirovica, Silvia ČImbenici perlanja pjenušavih vina / Jagatić Korenika, Ana-Marija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Sirovica, Silvia

Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

ČImbenici perlanja pjenušavih vina

Perlanje i pjena su ključni parametri kakvoće pjenušavih vina i glavno svojstvo koje ih razlikuje od mirnih vina. Nastanak pjene i perlanja te njihovo trajanje izravno su vezani s kemijskim sastavom vina. Cilj ovog rada je opisati metode i procese proizvodnje pjenušavih vina s naglaskom na svojstvo perlanja. Opisuje sam nastanak perlanja, odnosno mjehurića CO2 i pjene u pjenušavom vinu i sve procese kroz koje prolaze u svom kratkom vijeku trajanja u čaši. Nadalje, objašnjeno je i kako pojedini čimbenici, od vinograda do proizvodnje baznog vina te sekundarne fermentacije utječu na svojstva pjene i perlanja.

CO2, perlanje, pjena, pjenušavo vino, sekundarna fermentacija

nije evidentirano

engleski

Effervescence factors in sparkling wines

nije evidentirano

CO2, effervescence, foam, secondary fermentation, sparkling wine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23

27.08.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)