Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Točka ledišta kozjeg mlijeka (CROSBI ID 443039)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Klemeš, Jelena Točka ledišta kozjeg mlijeka / Antunac, Neven (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Klemeš, Jelena

Antunac, Neven

hrvatski

Točka ledišta kozjeg mlijeka

U radu je prikazano brojno stanje koza i proizvodnja kozjeg mlijeka u svijetu, Europi i Republici Hrvatskoj. Opisani su kemijski sastav i fizikalna svojstva kozjeg mlijeka, s posebnim osvrtom na točku ledišta. U radu su opisani čimbenici koji utječu na točku ledišta kozjeg mlijeka. Prikazana je usporedba točke ledišta kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka, opisan je utjecaj stadija i redoslijeda laktacije na promjene točke ledišta kao i utjecaj jutarnje odnosno večernje mužnje. Sezona, pasmina, toplinska obrada mlijeka i hranidba također utječu na varijacije točke ledišta. Opisan je način utvrđivanja dodane vode u mlijeko na temelju određene vrijednosti točke ledišta kozjeg mlijeka kao i utjecaj razvodnjenog mlijeka u preradi.

kozje mlijeko, točka ledišta, čimbenici

nije evidentirano

engleski

Freezing point of goat milk

nije evidentirano

goat milk, freezing point, factors

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

17.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)