Točka ledišta kozjeg mlijeka (CROSBI ID 443039)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Klemeš, Jelena
Antunac, Neven
hrvatski
Točka ledišta kozjeg mlijeka
U radu je prikazano brojno stanje koza i proizvodnja kozjeg mlijeka u svijetu, Europi i Republici Hrvatskoj. Opisani su kemijski sastav i fizikalna svojstva kozjeg mlijeka, s posebnim osvrtom na točku ledišta. U radu su opisani čimbenici koji utječu na točku ledišta kozjeg mlijeka. Prikazana je usporedba točke ledišta kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka, opisan je utjecaj stadija i redoslijeda laktacije na promjene točke ledišta kao i utjecaj jutarnje odnosno večernje mužnje. Sezona, pasmina, toplinska obrada mlijeka i hranidba također utječu na varijacije točke ledišta. Opisan je način utvrđivanja dodane vode u mlijeko na temelju određene vrijednosti točke ledišta kozjeg mlijeka kao i utjecaj razvodnjenog mlijeka u preradi.
kozje mlijeko, točka ledišta, čimbenici
nije evidentirano
engleski
Freezing point of goat milk
nije evidentirano
goat milk, freezing point, factors
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22
17.09.2021.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb