Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Profil masnih kiselina u kozjem mlijeku (CROSBI ID 443037)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Domović, Dario Profil masnih kiselina u kozjem mlijeku / Antunac, Neven (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2021

Podaci o odgovornosti

Domović, Dario

Antunac, Neven

hrvatski

Profil masnih kiselina u kozjem mlijeku

Mliječna mast jedan je od najvažnijih kemijskih sastojaka mlijeka. Mješavina je estera različitih masnih kiselina koje se nazivaju triacilgliceroli. Masne kiseline u mliječnoj masti smatraju se važnim čimbenikom u prehrani ljudi. Jedan od razloga terapeutskih i nutritivnih prednosti kozjeg mlijeka pripisuje se masnim kiselinama prisutnim u mliječnoj masti kozjeg mlijeka. U kozjem mlijeku, u odnosu na masne kiseline zastupljene u kravljem mlijeku prisutne su povećane koncentracije masnih kiselina kratkog i srednje dugog lanca, prvenstveno kapronske (C6:0), kaprilne (C8:0) i kaprinske (C10:0) masne kiseline.

mliječna mast, triacilgliceroli, kozje mlijeko, masne kiseline

nije evidentirano

engleski

Fatty acid profile in goats milk

nije evidentirano

milk fat, triacilglycerols, goat milk, fatty acids

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

17.09.2021.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)