Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj dodatka ovčjeg mesa na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva tradicionalnih trajnih kobasica (CROSBI ID 706791)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad

Kos, Ivica ; Kocek, Matea ; Širić, Ivan ; Juzl, Miroslav ; Langova, Radka ; Bedeković, Dalibor ; Janječić, Zlatko ; Vnučec, Ivan Utjecaj dodatka ovčjeg mesa na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva tradicionalnih trajnih kobasica // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma - zbornik radova / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.). Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 625-630

Podaci o odgovornosti

Kos, Ivica ; Kocek, Matea ; Širić, Ivan ; Juzl, Miroslav ; Langova, Radka ; Bedeković, Dalibor ; Janječić, Zlatko ; Vnučec, Ivan

hrvatski

Utjecaj dodatka ovčjeg mesa na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva tradicionalnih trajnih kobasica

Cilj rada bio je utvrditi fizikalno-kemijska i senzorska svojstva tradicionalnih trajnih kobasica s dodatkom ovčjeg mesa. Istraživanjem je utvrđeno da se kalo kobasica povećavalo s povećanjem udjela ovčjeg mesa. Različiti tijek pH vrijednosti između tretmana utvrđen je na početku proizvodnje, a značajne razlike u aktivitetu vode utvrđene su na kraju. Senzorskom analizom je utvrđeno da postoje značajne razlike između kontrolnog i pokusnih tretmana. S povećanjem udjela ovčjeg mesa miris je češće bio označen kao razlikovno svojstvo što implicira izraženiji utjecaj kod većih udjela. Može se zaključiti da je dodatak ovčjeg mesa značajno utjecao na fizikalno- kemijska i senzorska svojstva trajnih kobasica.

ovčje meso ; pH ; aktivitet vode ; senzorska analiza ; trajne kobasice

Rad je izvod iz diplomskog rada Mateje Kocek, mag. ing. agr., naslova „Tehnološka karakterizacija i senzorska svojstva trajnih kobasica s dodatkom ovčjeg mesa”.

engleski

The effect of mutton addition on physicochemical and sensory traits of traditional dry sausages

nije evidentirano

mutton ; pH ; water activity ; sensory analysis ; dry sausages

nije evidentirano

Podaci o prilogu

625-630.

2021.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma - zbornik radova

Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko

Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2459-5543

Podaci o skupu

56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma

poster

05.09.2021-10.09.2021

Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija