Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena kvasca Lachancea thermotolerans u proizvodnji vina ´Blatina´ (CROSBI ID 706687)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Jeromel, Ana ; Maslov Bandić, Luna, Šimić, Branimir ; Jagatić Korenika, Ana-Marija Primjena kvasca Lachancea thermotolerans u proizvodnji vina ´Blatina´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.). Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 697-701

Podaci o odgovornosti

Jeromel, Ana ; Maslov Bandić, Luna, Šimić, Branimir ; Jagatić Korenika, Ana-Marija

hrvatski

Primjena kvasca Lachancea thermotolerans u proizvodnji vina ´Blatina´

U berbi 2019. primjenom komercijalno dostupnog soja kvasca Lachancea thermotolerans i kvasca S. cerevisiea proizvedena su vina od sorte ´Blatina´ te je uspoređen njihov osnovni kemijski sastav i aromatski profil. Primjenom ekstrakcije na čvrstoj fazi te vezanim sustavom plinska kromatografija- spektrometar masa, u vinima je identificirano preko 100 hlapivih spojeva klasificiranih u devet kemijskih grupa pri čemu su utvrđene značajne različitosti s obzirom na korištenu kombinaciju kvasaca. Rezultati kemijske analiza pokazali su pozitivan utjecaj ne- Saccharomyces kvasca pri smanjenju sadržaja etanola te povećanju koncentracije mliječne kiseline i ukupne kiselosti te ukazali na različitost u aromatskoj strukturi vina.

aromatski profil, ne-Saccharomyces kvasci, Lachancea thermotolerans, Blatina

nije evidentirano

engleski

Use of Lachancea thermotolerans in Blatina wine production

nije evidentirano

aromatic profile, non-Saccharomyces yeast, Lachancea thermotolerans, Blatina

nije evidentirano

Podaci o prilogu

697-701.

2021.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings

Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko

Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2459-5543

Podaci o skupu

56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma

predavanje

05.09.2021-10.09.2021

Vodice, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)